Luister
muziek
15 Mei 2020 17:00
Deel dit artikel:

Jarige Smeva trakteert inwoners op ijs | FOTO’S

De zon schijnt tussen drie en vijf uur. De weergoden zijn Smeva goed gezind, want het bedrijf nodigt alle inwoners van Valkenswaard uit om een ijsje te komen eten. ‘Wie jarig is, trakteert’, zo staat op de posters te lezen.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
Advertentie

Bij ijssalon Passies is het tot 15.00 uur rustig. “Normaal komen er veel klanten, maar ze wachten nu tot het 15.00 uur is”, aldus de uitbater, die zijn twee dochters ook paraat heeft staan. Zijn vrouw en schoonouders krijgen al een Smeva-ijsje.

Een hele lange rij wachtenden staat langs de Leenderweg bij Smaakvol. Er staat zelfs iemand in een oranje hesje het verkeer te regelen. Deze zaak heeft een aparte in- en uitgang. Twee motorrijders in leren pak zijn gestopt om mee te vieren en jongelui onderbreken hun vrije spelmiddag en profiteren mee van de sympathieke geste van Smeva.

Stay cool
Intussen cirkelt een vliegtuig boven het dorp. ‘Stay cool, Smeva 100 jaar!’ valt op de lange tekstsliert te lezen. Ruim een half uur is de luchtreclame te horen en te zien. Jammer dat de klanten bij Broodje Extra in Valkenstaete de felicitatie niet kunnen zien. Op de toonbank van de ijssalon staan tientallen bakjes met de tekst ‘Smeva 100 jaar’ te wachten op gasten.

Giechelen en lepelen
Bij Muse tenslotte staan de klanten keurig in een rij op de stoep. Kinderen steken over met een bakje, vier jongedames giechelen met hun cadeautje en de eerste lege bakjes verschijnen al in de vuilnisbak. Een oudere dame zit op een bankje in De Corridor, lekker te lepelen in de zon. Valkenswaard is twee uur lang helemaal in de ban van Smeva. Check alle foto’s hierboven.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie