Luister
muziek
3 oktober 2023 - 11:57
Deel dit artikel:

VDL Bus & Coach wint opnieuw order van 50 elektrische bussen

KVG Kieler Verkehrsgesellschaft mbH en VDL Bus & Coach hebben overeenstemming bereikt over een order van nog eens 50 nieuwe generatie Citea's met een optie voor 10 extra bussen.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - VDL Bus & Coach
Advertentie

De voertuigen, die volledig op een elektrische aandrijflijn zijn gebaseerd, zullen in 2024 en 2025 worden geleverd. Met deze order zal KVG meer dan 100 bussen van het merk VDL Bus & Coach in haar vloot hebben.

VDL Bus & Coach gaat 30 nieuwe generatie Citea LF-181 gelede elektrische bussen en 20 nieuwe generatie Citea LF-122 elektrische bussen leveren. De voertuigen worden uitgerust met accupakketten met een capaciteit van respectievelijk 522 kWh (LF-181) en 429 kWh (LF-122). Verder heeft de nieuwe generatie Citea voor KVG een spiegel vervangend systeem met camera's in plaats van spiegels en wordt deze ook uitgerust met een pantograaf.

Thomas Mau, hoofd bedrijfsvoering en technologie / bevoegd ambtenaar bij KVG Kiel: "We zijn verheugd om samen met onze partner VDL een volgende stap te zetten in de transformatie van onze busvloot. Zodra we de 50 nieuwe stadsbussen in ontvangst hebben genomen, zal meer dan de helft van onze vloot bestaan uit door batterijen aangedreven elektrische bussen en VDL-voertuigen. Deze voertuigen laten een hoge technische standaard zien en voldoen zo goed mogelijk aan onze eisen. De samenwerking, zowel tijdens de implementatie van dit nieuwe systeem als daarna op het gebied van aftersales, was in alle opzichten eersteklas en zeer coöperatief."

Richard van den Dungen, CCO bij VDL Bus & Coach, zegt: "We zijn erg trots dat KVG er opnieuw voor heeft gekozen om elektrische stadsbussen van VDL Bus & Coach te bestellen. Het is een grote erkenning wanneer een zeer gerespecteerde klant als KVG ons opnieuw hun vertrouwen schenkt. Na onze eerdere leveringen van SLF en SLFA Electric Citea's in 2020, 2021 en 2022, kan KVG nu kennis maken met de nieuwe generatie Citea, die met zijn efficiënte energieverbruik en optimale rijeigenschappen ook ideaal aansluit bij hun operationele eisen."

KVG Kieler Verkehrsgesellschaft mbH en VDL Bus & Coach tekenden op 13 september het officiële contract voor de nieuwe elektrische bussen in aanwezigheid van de burgemeester van Kiel. Vanaf juli volgend jaar tot 2025 worden er 50 nieuwe elektrische bussen geleverd aan Kiel.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie