Luister
muziek
11 november 2023 - 07:57
Deel dit artikel:

Linda Buelens helpt mensen met hypnotherapie: 'Het is niet voor watjes'

Hypnose, vaak omgeven door mysterie en vooroordelen, vindt steeds meer acceptatie in de therapeutische wereld. Aan de Pastoor Heerkensdreef 12C in Valkenswaard bevindt zich Leef Leer Lach Hypnotherapie, coaching en training (Lelela), gerund door de bedreven Linda Buelens. Haar effectieve benaderingen met hypnotherapie hebben talloze mensen geholpen hun angsten, fobieën en andere psychosociale problemen te overwinnen.

valkenswaard24
  / advertorial
  • Beeld - Stijn van Mierlo
Advertentie

Voor Linda Buelens begon haar interesse in hypnotherapie met een persoonlijke ervaring. "Ik ben in aanraking gekomen met hypnose. Ik had echt een euforisch gevoel daarna. Toen ben ik een opleiding daarover gaan doen. Ik merkte dat het heel erg bij me paste", vertelt ze. “En ik gun het iedereen om voorbij hun psychische barrières voluit en in vrijheid te kunnen leven. We kunnen ons zo beperken door belemmerende overtuigingen die we gedurende ons leven zijn gaan geloven. Hypnotherapie zorgt voor nieuwe, betere overtuigingen”.

Ontcijferen van de trance

"Hypnose is een focus, een vorm van trance. Iets wat spontaan al dagelijks gebeurt bij autorijden, dagdromen, een boek lezen of tv kijken. Bij hypnose zorg ik ervoor dat je in die trance komt. Wat je doet, is het continu denken opzijzetten. Je gaat rechtstreeks naar het onderbewuste", legt Linda uit, terwijl ze de essentie van hypnose en de werking ervan toelicht. Ze vergelijkt het bewuste en onderbewuste van de mens met het bekende ijsbergverhaal. Waarbij het stukje dat zichtbaar is boven het water, het bewuste betreft. Maar het onbewuste, het grote gedeelte ónder water, wordt nauwelijks waargenomen. Terwijl het voor een overgroot deel wel zorgt voor je gedrag, je patronen en meer.

Een reis door angst en herstel

Met een zorgvuldige benadering van cliënten met diverse angsten en fobieën, heeft Linda een reputatie opgebouwd als ervaren behandelaar. "Neem bijvoorbeeld braakangst, rijangst (met name op de snelweg) en faalangst", legt ze uit terwijl ze haar ervaringen deelt. Het is niet altijd nodig om te achterhalen waar de angst vandaan komt, waardoor het gevoed wordt. We focussen ons op de oplossing. Waar wil de cliënt naartoe. Er zijn veel verschillende technieken toe te passen. Ik kijk naar wat de persoon die voor me zit nodig heeft."

Een persoonlijke restauratie

Linda vertelt: "Ik zie mezelf ook wel eens als een restaurateur. Ik verander de originele mens niet, maar help tevoorschijn halen wat er al is. Dat kan zijn door een beschadiging te repareren, hier en daar wat weg te schrapen of gewoonweg wat op te poetsen. Ik wil het mooier maken voor de mens zelf", vertelt Linda. Haar missie gaat verder dan het behandelen van oppervlakkige symptomen; ze streeft ernaar de wortels van problemen te ontdekken en te genezen. Dat doet ze met de AGB-code op zak. Dat houdt in dat ze een erkend therapeut is.

De weg naar zelfontdekking

Voor Linda is hypnotherapie meer dan alleen een beroep; het is een roeping die een diepgaande bereidheid vereist van haar cliënten om de confrontatie met zichzelf aan te gaan. "Het is niet voor watjes", benadrukt ze, terwijl ze de noodzaak benadrukt om open te staan voor verandering en zelfreflectie.

Met haar erkende expertise en voortdurende toewijding aan persoonlijke transformatie, werkt Linda Buelens met hypnotherapie aan het helpen van mensen. Ze zit niet stil, want ze gaat zich de komende tijd verder specialiseren op burn-outs. Als psychosociaal hypnotherapeut behandelt Linda veel cliënten met hulpvragen op het psychosociaal vlak. “Iedereen die een laag zelfbeeld heeft, mensen die onzeker zijn over zichzelf, rondlopen met chronische pijn, maar ook cliënten die blijvend willen afvallen.” En dat zonder ellenlange wachttijden, zoals dat vaak in de reguliere zorg voorkomt. “Mensen kunnen over het algemeen binnen drie weken bij me terecht.”

Voor meer informatie over de diensten van Linda Buelens en Lelela, bezoek haar website op www.lelela.nl. Haar praktijk zit in de voormalige kantine van SV Valkenswaard, tegenover Valkencourt.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie