Luister
muziek
17 november 2023 - 05:33
Deel dit artikel:

Bedrijf uit Bergeijk neemt Metalnet uit Valkenswaard over

Het Valkenswaardse bedrijf Metalnet wordt overgenomen door WILVO Group uit Bergeijk.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

Met de overname van het in Valkenswaard gevestigde Metalnet schaalt WILVO Group verder op en wordt er opnieuw geïnvesteerd in toekomstbestendigheid. Door de overname (de vijfde na GFM in 2020, ITEQ in 2021, Van Den Broek in 2022 en v.d. Elsen in 2023), haalt WILVO Group een hoog niveau aan procesoptimalisatie-kennis in huis. Ook kunnen klanten op het gebied van hoogwaardige en nauwkeurige precisiecomponenten en kostenefficiënte fijnmechanische onderdelen nog slagvaardiger geholpen worden.

WILVO Group zet door strategische overnames al enkele jaren fors in op ‘gezonde groei’. Rob Lemmens (CEO WILVO): "Het was Metalnet die ons in het vizier had en aangaf dat zij op uiterst selectieve wijze op zoek waren naar een overnamepartij. De overname van Metalnet voelt voor ons als een unieke kans, die we absoluut niet konden laten schieten. Metalnet gaat zeker op het gebied van procesoptimalisatie veel waarde toevoegen, ook aan de andere bedrijven binnen WILVO Group.”

Nieuwe markten en meer volume

WILVO Group heeft de ambitie om op het gebied van multi-technology capabilities, value-add services en industrial-scale production een grote speler te worden binnen het hightech ecosysteem in West-Europa. Het ‘maken’ van volumes wordt daarom steeds belangrijker. Tegelijkertijd vraagt volume om capaciteit en slagkracht. Bij WILVO Group zijn na de overname 560 enthousiaste en gemotiveerde collega’s werkzaam.

Over Metalnet

Metalnet is een op hoog niveau opererende toeleverancier van verspanende bewerkingen. Met divisies voor hoog nauwkeurige precisiecomponenten en kostenefficiënte fijnmechanische onderdelen, is het bedrijf in staat om klantgerichte oplossingen te produceren voor de meest uiteenlopende industriële sectoren. Vakmanschap, een technisch hoogwaardig machinepark en een uiterst strak georganiseerde planning, zijn al twintig jaar de focusgebieden van het bedrijf.

Borromin Capital

Het is de vijfde overname van WILVO Group, sinds zij in de lente van 2019 een meerderheidsbelang overdroegen aan Borromin Capital Fund IV. Eerder werden mechanisch toeleverancier GFM, (gespecialiseerd in CNC verspanen), ITEQ (one-stop shop voor metaalcomponenten van prototypes tot aan grote series), Van Den Broek (precision & tooling fijnmechanische onderdelen) en Van den Elsen (toeleverancier van hoogwaardige fijnmechanische componenten en modules) overgenomen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie