Luister
muziek
4 januari 2024 - 15:39
Deel dit artikel:

Nieuwe kermisopzet in Valkenswaard? 'Meer connectie tussen Markt en Statie'

Er wordt nagedacht over een andere opzet van de kermis in Valkenswaard. Of dat groter gaat zijn, is nog de vraag. Maar de verbinding tussen de horeca op de Markt en Statie wordt in ieder geval meer gezocht.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

Dat vertelt burgemeester Anton Ederveen in gesprek met Valkenswaard24. "We zijn trots op de mooie kermis in Valkenswaard, maar we willen die eigenlijk meer body geven en de combinatie met de horeca zoeken", legt hij uit.

Dat houdt niet per definitie in dat de kermis groter wordt. Ederveen: "Exploitanten moeten ook geld kunnen verdienen, dus groter betekent ook dat je het meer smeert. Maar we willen wel kijken of we de verbinding kunnen maken tussen de Markt en de Statie. Kun je daar iets met elkaar doen? Horecaondernemers nemen dat initiatief op, de gemeenteraad heeft ook gezegd: 'kunnen we niet kijken of we met de kermis verbreding en een connectie met de Statie kunnen maken?'" Daarom wordt er nagedacht of de kermisattracties anders gepositioneerd kunnen worden.

Burgemeester Ederveen vindt het mooi om te zien dat hij als vergunningverlener hieraan samenwerkt met raadsleden, de kermisorganisatie en horeca. "Dat is de manier waarop we willen samenwerken in gemeente Valkenswaard", besluit hij.

Bekijk hieronder een interview met burgemeester Anton Ederveen, waarin hij terugkijkt op 2023 en vooruitkijkt naar 2024.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie