Luister
muziek
18 februari 2024 - 13:35
Deel dit artikel:

SintLucas slaat handen ineen met Studio24

SintLucas, de vakschool voor creatief talent in Eindhoven en Boxtel, gaat samenwerken met Stichting Studio24.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - SintLucas
Advertentie

Het SintLucas in Eindhoven biedt een vierjarige opleiding tot audiovisueel specialist. Studenten worden hier klaargestoomd voor een carrière achter de camera of in video editing. Na hun studie vinden velen snel hun weg in de sector, ofwel in dienstverband of als zelfstandige ondernemer. Oud-studenten zijn inmiddels aan de slag in het Hilversumse bij productiemaatschappijen of facilitaire bedrijven en delen regelmatig hun kennis en kunde met SintLucas-studenten. Dat doen ze bijvoorbeeld door mee te gaan met externe projecten als ondersteuner of door het geven van gastlessen en trainingen.

Vraag naar professionals

De vraag naar professionals in dit vakgebied is aanzienlijk en niet alleen in Hilversum. Noord-Brabant maakt namelijk een opmerkelijke opmars in de audiovisuele industrie met een significante groei in het aantal bedrijven en een schat aan beschikbare banen. Visuele communicatie wordt steeds belangrijker in onze maatschappij.

Om optimaal voorbereid te zijn op hun toekomstige carrières, lopen de studenten twee keer stage. Deze periodes bieden hen een realistisch beeld van het werkveld. Bovendien participeren ze tijdens hun opleiding in diverse externe projecten, waarmee ze hun vaardigheden in de praktijk kunnen toetsen. Deze projecten mogen echter geen commercieel doel dienen om concurrentie met bestaande bedrijven te voorkomen.

Kwaliteitsimpuls aan televisie

Recente connecties met de lokale omroep RTV VOS in Valkenswaard, tot stand gekomen via een studentvrijwilliger, hebben geleid tot nieuwe samenwerkingsmogelijkheden. Samen met de VOS-vrijwilligers kijken we hoe we een kwaliteitsimpuls kunnen geven aan de lokale televisie.

Zo bieden we trainingen aan voor vrijwilligers en werken we samen tijdens grootschalige evenementen. SintLucas beschikt over een eigen regie-set en kan op die manier bijdragen aan de live-uitzending van evenementen zoals het bloemencorso, maar ook het bestaande programma-aanbod vernieuwen.

Daarnaast heeft het SintLucas een rol in het ontwikkelen van nieuwe programma's, gericht op bijvoorbeeld jongeren. Hoe ontwikkel je een idee tot een concreet programma? Dit is een van de vele vaardigheden die studenten op het SintLucas leren.

Vrijwilligers zijn waardevol

De inzet van vrijwilligers is ons meest waardevolle bezit. Waar andere plaatsen kampen met een tekort, beschikt Valkenswaard over genoeg enthousiaste vrijwilligers vol ideeën en plannen. Met onze steun zullen we deze ideeën zeker tot uitvoering brengen.

Naast Valkenswaard zal het SintLucas met studenten en middelen ook hun medewerking verlenen bij evenementen en activiteiten in het verzorgingsgebied van Studio24. Er staan al wat plannen in de steigers, die de komende maanden worden uitgewerkt. Een win-winsituatie voor beide partijen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie