Luister
muziek
10 November 2023 15:03
Deel dit artikel:

Hoe Van den Borne de ‘entree’ van Valkenswaard veranderde: 'We groeiden uit ons jasje'

Als je Valkenswaard via de Valkenswaardseweg binnenrijdt, dan valt bij de rotonde direct het grote pand van Van den Borne op. In de afgelopen jaren hebben zij zich hier gevestigd, aan de John F. Kennedylaan. Nu is ook het allernieuwste gebouw af. Tijd voor een gesprek met algemeen directeur Jelle van Geel. "Het was nodig. We zijn uit ons jasje gegroeid", vertelt hij.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Stijn van Mierlo
Advertentie

Van den Borne, een echt Valkenswaards familiebedrijf. Inmiddels opereert het in heel West-Europa, vertelt Jelle van Geel vanachter zijn bureau op de tweede verdieping. Het bedrijf werd meer dan vijftig jaar geleden gestart door de ouders van de huidige eigenaren. Toen aan de Dijkstraat in Valkenswaard. Later vestigde het bedrijf zich aan de Dragonder. Op beide locaties groeide de firma uit hun jasje, legt Van Geel uit. "Hier kunnen we weer even vooruit", zegt hij over het nieuwe pand aan de John F. Kennedylaan.

Groothandel in beregeningsmateriaal

Inmiddels zit Van den Borne daar nu drie jaar gevestigd. De groothandel in beregeningsmateriaal kan van hieruit verder groeien. "Wij zijn familiebedrijf, dus voor ons is het heel prettig om hier in Valkenswaard te blijven. Logistiek gezien zitten we hier prima. In de afgelopen vijf jaar hebben we ieder jaar de omzet verdubbeld. Dus we hebben ook telkens meer voorraad nodig." Van den Borne levert beregeningsmaterialen aan wederverkopers, zoals fysieke en online winkels. Daarnaast leveren ze ook aan installateurs van beregeningssystemen.

Klimaatverandering

Dat het bedrijf in de lift zit en gedijt bij mindere omstandigheden, legt Van Geel uit. "In de coronaperiode hadden we het gierend druk. Iedereen zat thuis, in de tuin en het was een warme periode. Ook dit jaar merken we dat we door klimaatverandering steeds meer van belang zijn. Het is bijvoorbeeld erg droog geweest dit jaar. Mensen willen toch hun gazon blijven besproeien. We hebben concurrentie, maar de grootste bepalende factor bij ons werk is het weer."

Toekomstgericht

Met zeventig medewerkers op alle locaties van Van den Borne en vijftig daarvan in Valkenswaard, was uitbreiding van het pand hard nodig. "Ik denk dat we de komende jaren nog wel één of meerdere bedrijven overnemen", vertelt Jelle van Geel. "Je krijgt hier (in Valkenswaard, red.) dan een soort hoofdkantoorfunctie." Maar snel wéér verhuizen, gaat volgens hem niet gebeuren. "Ik denk door het logistiek slim aan te pakken, dat we onze ruimte goed kunnen benutten. Met de totale oppervlakte van de nieuwe hal doen we nog te weinig. Ik voorzie hier dus geen problemen in."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie