Luister
muziek
18 Juli 2024 22:02
Deel dit artikel:

Corsokoorts in Valkenswaard: dertien buurtschappen bouwen hard aan hun wagen

Het bouwseizoen is van start, de groene tenten staan weer en de knollen zijn gezaaid. De posters zijn klaar voor de drukker en het programmaboekje en de nieuwe website zijn in de maak. Het Corso & Cultuur Festival, op 13,14 en 15 september, staat bijna weer voor de deur.

valkenswaard24
  / Betaalde content
Advertentie

Dit jaar vieren we de 80-jarige bevrijding van Valkenswaard op 17 september 2024. Bloemencorso is ontstaan uit dit bevrijdingsfeest en de parade is dus een direct verbinding met het evenement, weliswaar gevormd en meegegroeid met de tijd. Het thema van dit jaar luidt als volgt; 'In geuren en kleuren, verhalen doorgeven'.

Herdenken is herbeleven, is doorgeven, is verhalen vertellen. Doorgeven van wat jij belangrijk vindt. Jouw versie van het verhaal, het verhaal in jouw woorden dat past in jouw tijd en gehoord door jouw omgeving. Precies dat is de kern van thema 2024; het doorgeven van verhalen en levend houden van geschiedenis en belevenissen. De dertien buurtschappen zijn aan de slag gegaan met dit thema en daar zijn mooie ontwerpen uitgekomen.

Neem een kijkje bij de buurtschappen

Inmiddels hebben alle buurtschappen hun tent staan en zijn de eerste laswerkzaamheden begonnen. Ben je nieuwsgierig geworden hoe de buurtschappen hun ontwerpen en verhalen in bloemen tot leven brengen? Neem dan vooral eens een kijkje in een van de tenten en krijg alvast een sneak peek. Wie weet kun je zelfs een handje mee helpen aan een van de prachtige wagens.

Corso & Cultuur Festival

Corso Valkenswaard, Mooi op de Statie en Theater De Hofnar organiseren dit jaar de derde editie van het gratis Corso & Cultuur Festival. Op vrijdagavond 13 september openen ze het festivalweekend met een ondernemersborrel. Op zaterdag 14 september kun je genieten van kleurrijke dahlia-objecten, lokale dansgezelschappen, straatoptredens en bands.

Op zondag vindt de corsoparade plaats in het centrum van Valkenswaard. Voorafgaand en tijdens de corsoparade treden verschillende (muzikale) acts op en in het Frans van Bestpark is er volop familievermaak voor het hele gezin. Na de parade kun je zowel op de Statie als op de Markt terecht voor heerlijke muziek, van bands en dj's.

Binnenkort wordt het hele programma bekendgemaakt op de website en sociale media kanalen van Bloemencorso Valkenswaard en Theater De Hofnar. 

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie