Luister
muziek
08 September 2024 14:13
Deel dit artikel:

Bloemencorso over minder dan een week: dit is de weersverwachting

Wat is de weersverwachting voor het bloemencorso 2024 in Valkenswaard? Die vraag is na vorig jaar erg belangrijk geworden. Toen steeg de temperatuur tot ver boven de 30 graden. Dit is wat we nu, een week voor het corso, kunnen vertellen.

valkenswaard24
  / / Redactie
Advertentie

Eén ding lijkt zeker: het wordt bij lange na niet zo heet als vorig jaar. Toen bleven tijdens het bloemencorso in Valkenswaard veel mensen thuis. De hitte zorgde bovendien voor een bijzondere parade. Er vielen veel gaten in de stoet vanwege drinkpauzes. Een vrouw op een van de wagens werd onwel en de ambulance moest eraan te pas komen. De EHBO gaf vervolgens het advies om niemand meer op de wagens te zetten. Twee buurtschappen maakten de volledige parade niet af.

Mocht je lekker binnenblijven, dan kun je dit jaar het bloemencorso live volgen via Valkenswaard24.

Temperatuur tijdens bloemencorso Valkenswaard

Dit jaar ziet het er gelukkig allemaal wat rooskleurig uit. Het kwik gaat volgens de huidige voorspellingen van diverse weerstations zeker niet boven de 30 graden uitkomen. Al is het nog een beetje koffiedik kijken, nu wordt een temperatuur van 19 graden verwacht. Of de zon zich laat zien, is nog even de vraag, want bewolking lijkt de boventoon te voeren. Regen wordt niet voorspeld.

In de komende dagen kan die weersverwachting uiteraard nog veranderen. Later deze week vind je een update op Valkenswaard24.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie