Luister
Live
31 oktober 2022 - 15:46
Deel dit artikel:

Rapporten gepubliceerd: dit vond de jury van corsowagens dit jaar

Bloemencorso Valkenswaard heeft de juryrapporten van het afgelopen corso en de wagens gepubliceerd. Het geeft een mooi inkijkje in wat de jury van de creaties vond.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Michael van Tol

Hieronder staan korte quotes uit de rapporten opgesomd per buurtschap. Klik op DEZE LINK voor de volledige rapporten.

Crescendo

"De kastelen zijn prima gemaakt maar de wolken waren een misser: te klein en te gemakkelijk gekozen voor watten."

Borkel en Schaft

"De uitvoering was prima op orde. De goud gespoten watervaten deden wat afbreuk aan de beleving: een te letterlijk vertaald item in de bloemenzee."

Oud Dommelen

"Er is gekozen voor een mooie kleurschakering van het doorkijk gezicht/skelet. De twee vlinders achteraan op de wagen leenden zich om in felle kleurschakeringen uit te werken. Het was jammer dat de foto vooraan op de wagen slechts in tweekleuren en zonder expressie was uitgewerkt. De omkadering van de fotowaste bombastisch."

Graafschap

"De kleuren van de bloemen zijn goed gekozen. Het gebruikt van koper steekt daar mooi bij af. Ook het gebruik van de fietsen past hier goed. De wagen ziet er netjes uit. De techniek van de draaiende tandwielen zit knap in elkaar en voegt in beweging ook weer veel toe. Ook de lantaarns zijn mooi uitgevoerd."

Reisvenne Oranje

"De opbouw van de wagen was in balans, overal was iets te zien. Eén van de zichtzijdes was goed uitgewerkt en daar onderstreepte het gekozen kleurgebruik het kleurrijke feest. De andere zijde kwam niet zo goed tot zijn recht door de daar gekozen kleurcombinaties van bloemen."

Kompas

"Al golft de druiventros mooi boven de wagen, de spreeuw is teveel verstopt in de vormgeving, je moet het weten voordat je het ziet. Door een contrasterende kleur bloemen te gebruiken zou er meer onderscheid zichtbaar zijn. Jammer dat voor de wijnfles erg veel echte gestapelde wijnflessen(glas)gebruikt zijn en voor de kaasplank teveel hout."

Hazestraat

"Een enkel voorbeeld van het vakmanschap dat uit alles sprak: de prachtige vondst van het rode akoestisch schuim in de geluidshoorn. Al dan niet bewust was dit een contradictie: geluid maken en tegelijk dempen."

Wilhelmina

"Het geheel zag er iets onevenwichtig uit, het bloemendek was fragiel en luchtig, de roze bloemendeken oogde in verhouding massaal. Door extra kleurschakering met bloemen had hier wellicht meer ‘lucht’ in kunnen worden aangebracht."

Dommeldal

"De bloemenvormen die in de wagen verwerkt zijn, zijn mooi en zorgvuldig uitgevoerd. Er zijn heel veel details te zien. De jury is erg onder de indruk van de ogen van de poppen."

Stadsebergen

"De drie onderdelen (driesporten) werden op de wagen gebracht met een uitgesproken aparte kleurnuance en strak gestoken onderdelen. Deze komen echter niet tot hun recht zonder de bijhorende beweging van de duwers."

Handen Ineen

"De jurk, met lekker veel plooien en gelaagdheid was een blikvanger die ook mooi ruim buiten de gondel viel. Daardoor voelde het toch nog als een flinke wagen. Er is zorgvuldig gebruik gemaakt van alternatief materiaal bij de sluier om het hoofd en de dukdalven."

Leenderweg

"Opvallend is het sobere vooraanzicht van de wagen tegenover het zicht achteraan de wagen. De tonijnvis is te kleurrijk tegenover de perfecte kleuren van de zeearend die in een sobere kleurschakering van wit en mauve is uitgevoerd, maar desondanks toch opvallend is."

Kerkakkers

"De wagen zag er perfect uit, zo perfect dat het bijna een echt schip had kunnen zijn. De kleurkeuze ondersteunde het ontwerp en maakte het heel duidelijk zichtbaar. Er was een heel goed evenwicht in contrast en detaillering. De kunst van het “weglaten”was hier ook goed gehanteerd."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug