Luister
muziek
15 augustus 2023 - 12:19
Deel dit artikel:

Voorbereidingen Corso & Cultuur Festival in volle gang

In 2022 vond de eerste editie plaats van het Corso & Cultuur Festival. Het resultaat van een mooie samenwerking tussen Theater De Hofnar, Bloemencorso Valkenswaard en ‘Mooi op de Statie’. Na deze eerste geslaagde editie kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Dit jaar vindt in het tweede weekend van september, van 8 tot en met 10 september, de tweede editie plaats van het Corso & Cultuur Festival.

valkenswaard24
  / advertorial
  • Beeld - Jeanine van der Vleuten
Advertentie

Alle buurtschappen en bouwgroepen zijn vanaf medio juni hard aan het werk aan de geweldige corsowagens. Met het thema Hocus, Focus “Het is niet wat het lijkt” zijn 13 bouwgroepen aan de slag gegaan om er ook dit jaar weer een heus bloemenspektakel van te maken. De wagens zijn op zondag 10 september tijdens de corsoparade te bewonderen, met elk hun eigen vertaling van het thema.

Neem een kijkje bij de corsotenten

Een leuk weetje is dat de tenten van de buurtschappen openbaar zijn. Kom je toevallig bij het uitlaten van de hond langs een tent? Of ben je gewoon benieuwd hoe de wagens worden gemaakt? Kom gerust een kijkje nemen bij de tenten als je mensen ziet werken. Vóóral op vrijdag 8 en zaterdag 9 september is het de moeite waard! Er worden dan 2,5 miljoen dahlia’s één voor één met een naald in karton op de wagens geprikt.

Bewonder de dahlia-objecten in het centrum

Bouwgroepen en buurtschappen zijn ook volop bezig, al dan niet in het corsothema, met prachtige kleurrijke dahlia-objecten. Op zaterdag 9 september zijn deze objecten op 4 locaties verspreid door het Valkenswaards centrum te zien. Dit is bij de Markt, de Corridor, het Weerderhuis/VVV en het Frans van Bestpark.

Festivalprogramma is bekend

Corso & Cultuur Festival is dé start van het culturele seizoen in Valkenswaard. Een gratis festival waarbij bezoekers een heel weekend lang kunnen genieten cultuur en theater. Met diverse previews, muzikale optredens, familievermaak en tot slot natuurlijk de corsoparade.

Vanaf zaterdagmiddag 9 september is er van alles te beleven voor jong en oud. In de tent op de Markt kun je genieten van een doorlopend cabaretprogramma met previews van o.a. Tobi Kooiman en Martijn Crins, met cabaretier Gerrie Smits als MC. The Slampampers, een trio bestaande uit drums, contrabas, saxofoon, brengen meerdere keren een geweldige (jazz)music-comedy show. Of laat je verrassen door getalenteerde cabaretiers bij KlapstoelKabaret. Neem je eigen klapstoel mee en geniet van deze show, achter de Kunstkeuken

Dit jaar is niet alleen het centrum een festivalterrein, maar brengen De Zaidico's en Van Dansewinkel op 9 september ook een bezoek aan alle corsowagens voor muzikaal vermaak. In de avond sluiten we op de Statie af met geweldige muzikale bands: AJ Plug & Band, Waterboys Tribute en Dilana Smith & Band.

Familievermaak

Voor de kinderen is er volop familievermaak. Zowel op zaterdag op de Markt als op zondag bij het Frans van Bestpark. Bezoek een jeugdvoorstelling, droom weg bij een van de Dromoscopen, kom bloemen prikken of bestorm de stormbaan. Met eetpunten en lekkere drankjes is het op beide locaties heerlijk vertoeven met het hele gezin.

Tijden en locaties zijn te vinden in het programmaboekje. Het programmaboekje valt rond 30 augustus samen met het Valkenswaards Weekblad in de brievenbus, bij iedereen in de gemeente Valkenswaard. Of kijk voor het volledige programma op hofnar.nl en corsovalkenswaard.nl. 

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie