Luister
muziek
30 augustus 2023 - 15:14
Deel dit artikel:

Zo kom je in de stemming én dit is er allemaal te beleven tijdens Corso & Cultuur Festival

Corso & Cultuur Festival is dé start van het culturele seizoen in Valkenswaard. Een gratis festival waarbij bezoekers een heel weekend lang kunnen genieten cultuur en theater. Met diverse previews, muzikale optredens, familievermaak en als hoogtepunt natuurlijk de corsoparade.

valkenswaard24
  / advertorial
  • Beeld - Victor Zieren
Advertentie

In 2022 vond de eerste editie plaats van het Corso & Cultuur Festival. Het resultaat van een mooie samenwerking tussen Theater De Hofnar, Stichting Bloemencorso Valkenswaard en ‘Mooi op de Statie’. Na deze eerste geslaagde editie kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Dit jaar vindt in het tweede weekend van september, van 8 tot en met 10 september, de tweede editie plaats van het Corso & Cultuur Festival.

Alle buurtschappen en bouwgroep HandenIneen zijn vanaf medio juni hard aan het werk aan de geweldige corsowagens. Met het thema Hocus, Focus 'Het is niet wat het lijkt' zijn dertien bouwgroepen aan de slag gegaan om er ook dit jaar weer een heus bloemenspektakel van te maken. De wagens zijn op zondag 10 september voor, tijdens en na de corsoparade te bewonderen, met elk hun eigen vertaling van het thema.

Neem een kijkje bij de corsotenten

Een leuk weetje is dat de tenten van de buurtschappen openbaar zijn. Kom je toevallig bij het uitlaten van de hond langs een tent? Of ben je gewoon benieuwd hoe de wagens worden gemaakt? Kom gerust een kijkje nemen in de tenten als je mensen ziet werken. Vóóral op vrijdag 8 en zaterdag 9 september is het de moeite waard! Er worden dan 2,5 miljoen dahlia’s één voor één met een naald in karton op de wagens geprikt. Dit jaar brengen De Zaidico's en Van Dansewinkel overdag op zaterdag 9 september ook een bezoek aan alle corsotenten voor muzikaal vermaak.

Bewonder de dahlia-objecten in het centrum

Bouwgroep HandenIneen en de buurtschappen zijn ook volop bezig, passend bij het corsothema, met prachtige kleurrijke dahlia-objecten. Op zaterdag 9 september zijn deze objecten op 4 locaties verspreid door het Valkenswaards centrum te zien. Dit is bij de Markt, de Corridor, het Weerderhuis/VVV en het Frans van Bestpark.

Festivalprogramma zaterdag 9 september

Vanaf zaterdagmiddag 9 september is er van alles te beleven voor jong en oud. In de tent op de Markt kun je genieten van een doorlopend cabaretprogramma met previews van o.a. Tobi Kooiman en Martijn Crins, met cabaretier Gerrie Smits als MC. The Slampampers brengen meerdere keren een geweldige (jazz)music-comedy show. Of laat je verrassen door getalenteerde cabaretiers bij KlapstoelKabaret. Neem je eigen klapstoel mee en geniet van deze show, achter de Kunstkeuken. Op zaterdagavond sluiten we op de Statie af met geweldige muzikale bands: AJ Plug & Band, Waterboys Tribute en Dilana Smith & Band.

Festivalprogramma zondag 10 september

Op zondag 10 september rijdt in Valkenswaard weer een prachtige kleurrijke bloemenzee rond. Vandaag is niets wat het lijkt. Laat je verrassen en kijk je ogen uit naar de dertien prachtige corsowagens. De parade wordt aangevuld met negen jeugdwagens. Alle corsowagens zijn vanaf 10.30 uur al te bewonderen op hun startlocatie.

Om 13.00 uur start de voorshow op en rond alle wagens en om 14.30 uur start de corsoparade. Na de parade zijn de wagens natuurlijk nog van dichtbij te bewonderen op en rondom de Markt in Valkenswaard.

‘s Middags kun je op het podium op de Statie en op de Markt genieten van straattheater en muzikale optredens van onder andere Betty Blue, Blitz en The Bad Ties. Om 19.00 uur is de prijsuitreiking bij het podium op de Statie en we sluiten daar het Corso & Cultuur Festival af met een geweldige afterparty met Fiesta Orkestra.

Familievermaak op zaterdag en zondag

Voor de kinderen is er volop familievermaak. Zowel op zaterdag op de Markt als op zondag in het Frans van Bestpark. Bezoek een jeugdvoorstelling, droom weg bij een van de Dromoscopen, kom bloemen prikken of bestorm de stormbaan. Met eetpunten en lekkere drankjes is het op beide locaties heerlijk vertoeven met het hele gezin.

Tijden en locaties zijn te vinden in het programmaboekje (waarin ook Valkenswaard24 te vinden is) dat rond 6 september bij iedereen in de gemeente Valkenswaard in de brievenbus valt. Of kijk voor het volledige programma op hofnar.nl en corsovalkenswaard.nl.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie