Luister
muziek
6 september 2023 - 08:31
Deel dit artikel:

Laat je verrassen bij de corsoparade Valkenswaard: Hocus Focus, ‘Het is niet wat het lijkt’

Corso & Cultuur Festival is dé start van het culturele seizoen in Valkenswaard. Een gratis festival waarbij bezoekers een heel weekend lang kunnen genieten van corso en cultuur.

valkenswaard24
  / advertorial
  • Beeld - Victor Zieren
Advertentie

Bij Valkenswaard24 kijk je zondag live naar de parade van het bloemencorso

Met diverse previews, muzikale optredens, familievermaak en als hoogtepunt natuurlijk de corsoparade. Op zondag 10 september rijdt in Valkenswaard weer een prachtige kleurrijke bloemenzee rond. Laat je verrassen en kijk je ogen uit bij de dertien prachtige corsowagens en negen jeugdwagens.

Alle buurtschappen en bouwgroep HandenIneen zijn vanaf medio juni hard aan het werk aan de geweldige corsowagens. Met het thema Hocus, Focus ‘Het is niet wat het lijkt’ zijn dertien bouwgroepen aan de slag gegaan om er ook dit jaar weer een heus bloemenspektakel van te maken. De wagens zijn op zondag 10 september voor, tijdens en na de corsoparade te bewonderen, met elk hun eigen vertaling van het thema.

Totstandkoming thema

Mede door de pandemie en de tijd daarna zijn we de kleine dingen meer gaan waarderen. Ook zijn we zaken anders gaan bekijken. Kijken naar andere mogelijkheden, zoals hoe het ook kan. Kleine dingen zijn fantastisch om te zien en zeer de moeite waard om ze anders en beter te bekijken. Om ze meer aandacht te geven en bijvoorbeeld groter te tonen. Als je vanuit een ander standpunt of perspectief bekijkt ontstaan er vaak nieuwe inzichten. Een verrassende, andere kijk op dingen. Zo kwamen we tot het thema van 2023: Hocus Focus - ‘Het is niet wat het lijkt’.

Jeugdwagens

Dit jaar sluiten maar liefst negen jeugdwagens aan in de corsoparade. Zij kregen als opdracht: ontwerp of bedenk een fantasiewezen, dat kan bestaan uit meerdere dieren, uit een andere tijd of van een andere planeet. Ben je benieuwd wat voor moois er door de jeugd gemaakt is? Voorafgaand aan de parade zijn de jeugdwagens te bewonderen op het Gele Rijersplein en natuurlijk zie je ze zondag tijdens de corsoparade.

Festivalprogramma zondag 10 september

Alle corsowagens zijn vanaf 10.30 uur al te bewonderen op hun startlocatie in het centrum.

Om 13.00 uur start de voorshow op en rond alle wagens en om 14.30 uur start de corsoparade. Na de parade zijn de wagens natuurlijk nog van dichtbij te bewonderen op en rondom de Markt in Valkenswaard.

‘s Middags kun je op het podium op de Statie en op de Markt genieten van straattheater en muzikale optredens van onder andere Betty Blue, Blitz en The Bad Ties. Om 19.00 uur is de prijsuitreiking bij het podium op de Statie en we sluiten daar het Corso & Cultuur Festival af met een geweldige afterparty met Fiesta Orkestra.

Straatacts en familievermaak

Voorafgaand en na afloop van de corsoparade kun je in het centrum van Valkenswaard genieten van verschillende straatacts zoals de Bacchanten en Showkorps O&V.

Voor de kinderen is er op zondag volop familievermaakin het Frans van Bestpark. Bezoek een jeugdvoorstelling, kom bloemen prikken of bestorm de stormbaan. Met eetpunten en lekkere drankjes is het heerlijk vertoeven met het hele gezin.

Tijden en locaties zijn te vinden in het programmaboekje dat rond 6 september, samen met het Valkenswaards Weekblad, bij iedereen in de gemeente Valkenswaard in de brievenbus valt. Of kijk voor het volledige programma op hofnar.nl en corsovalkenswaard.nl.

Het Corso & Cultuur Festival is een samenwerking tussen Theater De Hofnar, Bloemencorso Valkenswaard en ‘Mooi op de Statie’.

Livestream van bloemencorso

De parade van het bloemencorso op zondag 10 september is live te zien bij Valkenswaard24.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie