Luister
muziek
11 september 2023 - 16:32
Deel dit artikel:

Ria en Anouk hebben het geflikt: 'Het prikken was kantje boord’

Eindelijk is het dan zover. Iets na het middaguur afgelopen weekend presenteerden Ria en Anouk het totaalplaatje van hun corsogevelversiering op de Statie in Valkenswaard. De eerste reacties zijn overweldigend.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Was de afgelopen week al een staketsel aangebracht tegen de voorgevel van hun huis, nu zijn alle panelen aangebracht, met de teksten, maar vooral met heel veel bloemen. “Ik ben er heel erg trots op”, aldus Anouk. “Het geheel past prima bij elkaar, zo.”

Ria van Santen kijkt trots de straat in als de eerste gasten komen kijken. Ze wijzen naar de vele foto’s die onderdeel uitmaken van het grote kunstwerk. De bar die Anouk gemaakt heeft, is voorzien van de bekende Corso-legpuzzel, maar dan in XXL-formaat. “Echt artistiek gemaakt, hè. Oude mensen kunnen hier trouwens op een stoel gaan zitten om te genieten van het langstrekkend publiek”, zegt de gastvrouw. Dan laat Anouk Sekeris van dichtbij de panelen zien en legt uit dat strakke prikkers geen ruimte laten tussen de bloemen. “Voor de zekerheid heb ik de panelen aan de prikkant dezelfde kleur gegeven als de bloemen. Dan vallen de open ruimtes helemaal niet op vanaf een afstand.”

Pizza

Het Van Bestpark loopt langzaam vol, en het echtpaar Anouk en Ria zijn het bloed, zweet en de tranen van twee nachten overwerken al weer helemaal vergeten. Op het einde van de dag zijn de mensen welkom die mee hebben geprikt en andere werkzaamheden hebben verricht. “Dan zijn we met ’n man of tien”, zegt Anouk. “We eten dan een pizza, die gesponsord is.” Opvallend is de vlag van Buurtschap de Haazestraat. Anouk:“Dat komt omdat wij hier officieel bij die buurtschap horen. En ik help hen altijd drie dagen mee met de wagenbouw, dus deze vlag is ook een kleine ode aan hen. En zie je op de kleine ornamentje ook die haas staan? Grappig toch? Het hele plaatje past precies.”

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie