Luister
muziek
20 februari 2023 - 12:31
Deel dit artikel:

Carnavalsonderscheiding voor Anton Ederveen en Ger Raaijmakers

Deze carnavalsmaandag is in de Dommelsche Bierbrouwerij de Mevrouw Miep-penning uitgereikt. De onderscheiding werd niet een, maar tweemaal uitgereikt. Deze keer is het voor Anton Ederveen en Ger Raaijmakers.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Dommelsche Bierbrouwerij
Advertentie

De Mevrouw Miep-penning is uitgereikt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van prinselijke gezelschappen. Mevrouw Miep staat voor de carnavalsvierder die veel voor de carnaval betekent, maar zelf daarbij nooit op de voorgrond treedt.

De penning van 2022 werd met groot plezier en verbazing uitgereikt aan burgemeester Ederveen zelf. Dit voor zijn grote betrokkenheid bij de carnaval al sinds zijn aantreden in onze gemeente. Zo is hij onder andere jaarlijks betrokken bij het concubinaat van Hop en Mout en is hij gastheer op het gemeentehuis tijdens de sleuteloverdracht. Ook is hij zelf zeer betrokken bij de jaarlijkse uitreiking van de Mevrouw Miep-penning van de Dommelsche Bierbrouwer. Zonder dat Ederveen het doorhad, reikte hij de penning aan zichzelf uit. Dat kompaan van Rens hem zo voor de gek kon houden nam hij op de koop toe: “Dat hebben ze slim gespeeld.”

De tweede penning voor 2023 werd uitgereikt aan Ger Raaijmakers uit Brouwersgat. Jarenlang lid van de raad van 11, als vorst en later grootvorst. In die hoedanigheid heeft hij vele prinsen bekleed met mantel en steek en deze na de carnaval ook weer afgenomen. Daarnaast heeft Ger onder andere in vele commissies gezeten, is hij oprichter van het Brouwersgats carnavalsmuseum, is hij drijvende kracht van de carnavalsmis van Brouwersgat en is hij jarenlang medeverantwoordelijk geweest voor het hangen van de straatverlichting met carnaval. Een zeer betrokken carnavalsvierder die vooral op de achtergrond heel veel heeft betekend voor Brouwersgat. Deze ochtend was hij even het middelpunt, met applaus op de voorgrond. Zichtbaar trots, maar dik verdiend.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie