3 september 2020 - 14:14
Deel dit artikel:

Vanaf nu meer coronanieuws over gemeente Valkenswaard beschikbaar

Het coronadashboard van de Rijksoverheid is dusdanig uitgebreid dat het nu mogelijk is om per gemeente het aantal (nieuwe) coronabesmettingen te bekijken. Dat kan dus ook voor gemeente Valkenswaard. Dat doe je HIER. Uiteraard houdt ook Valkenswaard24 je op de hoogte van het laatste coronanieuws.

valkenswaard24 / - • Beeld - Evert Meijs

Op het dashboard kun je onder andere het aantal positief geteste mensen zien, het aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners en het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames wordt dagelijks bijgewerkt. Daarnaast kun je ook terugspoelen naar eerdere cijfers, van bijvoorbeeld de coronapiek in april.

Rioolwater
Daarnaast deelt de Rijksoverheid het aantal virusdeeltjes in het Valkenswaardse rioolwater. Het gaat om het aantal virusdeeltjes in een milliliter rioolwater afkomstig van locaties in de gemeente. Voor dit cijfer wordt uitgegaan van het totaal aantal virusdeeltjes dat wordt aangetroffen in een week gedeeld door het totaal aantal locaties waar de data van afkomstig is.

Aanpak in de regio
De overheid wil zich bij de bestrijding van het coronavirus meer focussen op een aanpak in de regio. Deze toevoeging aan het dashboard moet daarbij helpen.

Valkenswaard staat er goed voor
Laten we dan maar eens even kijken naar de huidige cijfers. We kunnen daar kort over zijn: gemeente Valkenswaard staat er nog goed voor. Daarmee bedoelen we dat het aantal besmettingen niet proportioneel opgelopen is. Er is een kleine stijging te zien na de coronapiek in april, maar die is nog te overzien.
De afgelopen dagen kwamen er enkele nieuwe besmettingen in gemeente Valkenswaard bij, maar dat staat niet in contrast met de nieuwe toename die eind maart en begin april speelde. Toen konden er 4, 5 of eenmaal zelfs 11 op een dag bijkomen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug