Luister
muziek
14 Oktober 2024 22:16
Deel dit artikel:

Groote Heide in ijstijd en toekomst: lezing over natuurgebied bij Cranendonck, Leende en Valkenswaard

Op woensdag 16 oktober wordt in Bibliotheek Waalre een lezing gehouden over de geschiedenis van de Groote Heide. IVN’ers Cor de Jong en Ben Putman verzorgen deze avond. De organisatie is in handen van de Bibliotheek en Waalres Erfgoed.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - IVN Valkenswaard-Waalre
Advertentie

De eerste helft van de avond vertelt Cor de Jong, gids bij IVN Valkenswaard-Waalre, over het ontstaan van de Groote Heide. In zijn vertelling neemt hij je mee naar dit gebied en alle gebeurtenissen en ontwikkelingen die hier plaatsvonden, vanaf de ijstijd tot aan 1850.

Over de vroege geschiedenis van de Groote Heide weet Cor de Jong veel te vertellen. Hij brengt deze regio tot leven met allerlei interessante weetjes en details. In zijn presentatie komen de jagers en verzamelaars voorbij, de oude Kelten, Romeinse tijd, middeleeuwen en nog veel meer.

De tweede helft van de avond vertelt Ben Putman over de verdere ontwikkeling vanaf 1850 tot heden en het toekomstperspectief van het gebied.

Plaats en tijd

De lezing van het IVN vindt plaats op woensdag 16 oktober van 20.00 tot 22.00 uur, bij de bibliotheek in Waalre. Deze zit gevestigd in het Huis van Waalre aan de Koningin Julianalaan 19. Toegang kost 7,50 euro. Bibliotheekleden en leden van IVN Valkenswaard-Waalre betalen 6 euro. Toegang voor donateurs van het Waalres Erfgoed is gratis (mits aangemeld via info@waalreserfgoed.nl).

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie