Luister
muziek
10 oktober 2020 - 13:00
Deel dit artikel:

Fanfare Emos uit Borkel en Schaft koninklijk onderscheiden

Fanfare Emos uit Borkel en Schaft is zaterdag koninklijk onderscheiden. Uit handen van burgemeester Anton Ederveen ontvingen ze de erepenning.

valkenswaard24
  / -
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Fanfare Emos is opgericht in 1920 in Borkel en inmiddels is het dorpsorkest uitgegroeid tot een volwassen en trotse fanfare. De enige in gemeente Valkenswaard.

De fanfare geeft bij belangrijke gebeurtenissen in Borkel en Schaft, en in de gemeente Valkenswaard, acte de présence waardoor het al 100 jaar een prominente rol inneemt in onze gemeenschap. Zo worden onder andere carnaval, de dodenherdenking en kermis muzikaal opgeluisterd en wordt een serenade gebracht bij een Borkels huwelijk of een dorpsgenoot die een koninklijke onderscheiding heeft ontvangen. Het zorgt voor verbinding in Borkel en Schaft waarmee het een positieve stempel drukt op de saamhorigheid onder de inwoners van deze Valkenswaardse dorpskern.

Dit jaar stond voor fanfare Emos in het teken van het 100-jarig bestaan, met allerlei feestelijkheden. Vanwege corona zijn de feestelijkheden helaas niet doorgegaan.

Erepenning
De Koninklijke Erepenning is een teken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger. Alleen de koning kan de penning toekennen.

De onderscheiding is zaterdag uitgereikt door burgemeester Ederveen, tijdens een bijeenkomst met jubilarissen en bestuur. Dit was in Dorpshuis d'n Teut in Borkel en Schaft.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie