Luister
muziek
06 November 2020 11:25
Deel dit artikel:

Mariakerk in Valkenswaard wordt appartementencomplex: 'Droomopdracht'

De Mariakerk in Valkenswaard wordt een appartementencomplex, eventueel in combinatie met een andere functie. Vastgoedontwikkelaar CRA heeft het pand gekocht. De kleinzoon van de architect van de kerk gaat aan de slag met de herontwikkeling.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - VB Groep
Advertentie

Tijdens een bescheiden coronaproof-tekenmoment donderdag is de koopovereenkomst gesloten. De komende periode zal er gekeken worden naar de mogelijkheden voor de transformatie van de kerk.

Voor de herontwikkeling wordt samengewerkt met architect Thomas Bedaux. Hij is de kleinzoon van Jos Bedaux, die architect is van de Mariakerk. Thomas spreekt van een 'droomopdracht'. “Nooit kunnen bedenken dat ik de kans zou krijgen om erfgoed te transformeren, van opa, waar ik in gespecialiseerd ben. 20 jaar geleden studeerde ik af op het herbestemmen van kerken. Kerken vormen van oudsher een belangrijke verbinding in een wijk. Met herbestemmen geven we een nieuwe invulling aan deze verbinding.”

Religieus erfgoed

De Mariakerk is het derde religieuze erfgoed dat CRA Vastgoed verwerft voor herontwikkeling. Vorig jaar werd ook de Antonius Paduakerk in Valkenswaard verkregen. Stefan Swinkels: “Een herontwikkeling van religieus erfgoed vraagt oprecht respect voor de historische en spirituele betekenis ervan."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie