Luister
muziek
2 juni 2022 - 15:42
Deel dit artikel:

Ballonartiest Pauline uit Dommelen in actie bij tv-programma Blow Up: 'Grappige tv-momenten'

De Ballonnenfee, Pauline Biljard (47) uit Dommelen, doet mee aan tv-programma Blow Up bij RTL4. We spreken haar op weg naar de eerste aflevering. “Ik ben nogal enthousiast, anders dan anderen en flap alles er uit. Dat levert grappige tv-momenten op."

valkenswaard24
  / Bernice Dings
  • Beeld - Mark Engelen
Advertentie

Aan het einde van de castingdag waar EndemolShine haar voor benaderde, werd ze uit tientallen deelnemers gekozen om deel te nemen aan de competitieve ballonnenshow. In onderstaand promotiefilmpje zie je haar en zes mede-ballonartiesten werken aan grote kleurrijke creaties.

Iedere week kunnen we zien hoe ze rondom een bepaald thema werken en door jurylid Guido Verhoef, in samenwerking met een gast, beoordeeld worden. Chantal Janzen en Martijn Krabbé nemen de presentatie voor hun rekening en staan de deelnemers bij. Over het verdere verloop en de uitslag van het programma mag Pauline uiteraard niets zeggen, maar wel dat ze ontzettend veel heeft geleerd en geen groter compliment kon krijgen dat ze voor dit programma is gevraagd en uitgekozen als kandidaat.

Autodidact

Begonnen als rechtenstudent, maar een carrière als advocaat werd het niet. Pauline verwezenlijkte een droom van haar vader om een cadeauwinkel te beginnen. Vuurvlinders, in het centrum van Valkenswaard aan de Eindhovenseweg. Daar merkte ze vooral dat ze enthousiast werd van het contact met kinderen. Daarna was ze ruim tien jaar actief in de kinderopvang en viel daarin op door haar enthousiasme en creativiteit. Een van haar levensmotto’s is de uitspraak van Pippi Langkous: 'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan'. En die instelling brengt haar ver in het leven.

“Het maken van balloncreaties heb ik voornamelijk via filmpjes op YouTube geleerd", vertelt Pauline. "Via vriendinnen werd ik gevraagd op feestjes. Eerst was het als een hobby, daarna is de vraag omhoog gegaan en heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.” Als ballonartiest is ze inmiddels veelgevraagd en moet ze soms ‘nee’ zeggen tegen een klant. “Dan verwijs ik door naar collega’s die ik ken van United Twisters”; een mondiale ballonvereniging, waar ze ook lid van is.

Theater

Paulines passie voor het werken met kinderen kan ze vooral kwijt in haar theatershows, die ze zelf produceert. “Bij een netwerkclub ontmoette ik iemand van Theater De Hofnar en vertelde over mijn ideeën. Een interactieve show met ballonnendecor, ballonnendieren en liedjes die ik zelf maak. Dit jaar mag ik de kerstshow doen”, vertelt ze enthousiast. Haar man helpt mee met de basis van het decor en ook bij andere projecten. Zo heeft Pauline ooit drie dagen op Lowlands gestaan om voor volwassenen onder andere eenhoorns en lieveheersbeestjes te maken.

Ze twist haar hand er niet voor om. Maar ook van bejaarden in een verzorgingstehuis krijgt ze geweldige reacties. “Ballonnen maken jong en oud blij." Door haar deelname aan het tv-programma hoopt ze dat ze zich nog meer kan profileren. “Voor mij is theater toch echt de kers op de taart.”

Grappige tv-momenten

Blow Up is een afvalrace en dat zorgde voor de nodige spanning. “Het was 'out of my comfort zone' om zulke grote objecten onder tijdsdruk te maken. Zoals je gaat zien is het niveau erg hoog”, geeft de geboren Utrechtse aan. Om zich voor te bereiden had Pauline wel bepaalde technieken uitgeprobeerd. Tijdens de opnamen kon ze zichzelf zijn, ondanks de aanwezige camera’s. “Ik ben nogal enthousiast, anders dan anderen en flap alles er uit. Dat levert grappige tv-momenten op. En als ik lekker bezig ben, sta ik ook zingend te fröbelen”, vertelt ze spontaan.

Vrijdagavond kun je Pauline voor het eerst aan het werk zien, want dan is de eerste uitzending om 20.00 uur bij RTL 4.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie