Luister
muziek
4 september 2022 - 09:22
Deel dit artikel:

Wethouder Bots spreekt waardering uit voor mantelzorgers: 'Ik heb groot respect'

Op 10 november is het de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Een moment om te laten zien dat we veel waardering hebben voor onze mantelzorgers.
Wethouder Bram Bots (Wmo en Zorg): “Bij het bieden van goede ondersteuning aan inwoners die dat nodig hebben, zijn jullie als mantelzorgers onmisbaar."

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard
Advertentie

Daarom wil hij alle mantelzorgers bedanken voor hun inzet en verantwoordelijkheid. "De afgelopen jaren is het door corona en de wachtlijsten in de zorg niet makkelijk geweest en is er een extra beroep gedaan op jullie. Ik heb groot respect en een grote waardering voor jullie enorme toewijding voor de mensen die jullie ondersteunen: partner, ouder(s), kind, vriend of buur. Wij willen jullie persoonlijk bedanken met een compliment in de vorm van het Valkenswaardkado, een lokale cadeaubon ter waarde van 50 euro.” De bonnen worden in november, rond de Dag van de Mantelzorg, toegestuurd aan de mantelzorgers.

Vraag Mantelzorgcompliment aan vóór 1 oktober

Als je als mantelzorger minimaal acht uur per week, voor tenminste drie aaneengesloten maanden in 2022, meer dan gebruikelijke zorg verleent, kun je het Mantelzorgcompliment aanvragen. Voorwaarden zijn verder dat je niet betaald wordt voor de geboden zorg én dat degene die de zorg van je krijgt in de gemeente Valkenswaard woont.

Je kunt het Mantelzorgcompliment aanvragen tot 1 oktober 2022, of jouw zorgvrager kan het 'compliment' voor je aanvragen. Dat kan digitaal via valkenswaard.nl/mantelzorg.

Vul je liever een papieren formulier in? Bel steunpunt Mantelzorg Verlicht op nummer 088-0031288 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur). Of haal een formulier af bij de balie in het gemeentehuis in Valkenswaard. Let op: mantelzorgers die al geregistreerd zijn bij Mantelzorg Verlicht, ontvangen automatisch bericht en een aanmeldformulier.

Nog niet geregistreerd?

De gemeente Valkenswaard wil haar mantelzorgers zo gericht mogelijk ondersteunen. Dat doen ze via Mantelzorg Verlicht, het steunpunt voor mantelzorgers. "Om de juiste ondersteuning te kunnen bieden, horen we graag waar u behoefte aan heeft en hoe we u kunnen bereiken", zegt de gemeente. "Dus bent u mantelzorger in Valkenswaard en heeft u zich nog niet geregistreerd? Doe dat dan alsnog." Dat kan via mantelzorg-valkenswaard.nl. Hier vind je ook meer informatie over mantelzorgondersteuning. Mailen kan ook naar info@mantelzorgverlicht.nl of bellen naar 088-0031168.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie