Luister
muziek
8 september 2022 - 12:49
Deel dit artikel:

Carnavalsseizoen van CV De Pintenwippers geopend met Koningsschieten

Op een mooie zonnige zaterdagmiddag heeft CV De Pintenwippers uit Brouwersgat (Dommelen) hun traditionele opening van het carnavalsseizoen, het Koningsschieten, weer georganiseerd.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - CV De Pintenwippers
Advertentie

Dit jaar waren alle actieve volwassen leden van clubjes en werkgroepen uitgenodigd. Hier werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt, wat resulteerde in een deelnameveld van zo’n dertig personen. Het verzamelpunt was zoals altijd op het schietterrein van het Sint Martinusgilde, waar iedereen om 14.00 uur werd verwacht.

Eerst de vrouwen

Tegen de klok van tweeën stroomden de deelnemers dan ook binnen en startte het heerlijk keuvelen en ouwehoeren onder het genot van een drankje in de stralende zon. Toen alle deelnemers aanwezig waren, nam voorzitter Jan van Erp het woord en heette iedereen van harte welkom. Rond 15.00 uur was het eerst aan de dames om te trachten de haan van zijn stok te schieten.

Onder luid gejubel

Het was een spannende strijd waarbij, net als vorig jaar, Wendy Follon het voor elkaar kreeg om de haan naar beneden te schieten onder luid gejubel van de hele menigte. Wendy mocht de wisselbeker in ontvangst nemen en kan dit seizoen nogmaals de titel 'koningin' dragen met de daarbij behorende versierselen.

Chris Hof

Daarna was het de beurt aan de heren om het vizier op de haan te richten. Op toerbeurt konden zij proberen om de haan naar beneden te schieten. Het genadeschot werd gelost door kersvers raadslid Chris Hof, die dit seizoen dus de titel van 'koning' draagt en net als Wendy herkenbaar zal zijn aan de versierselen die ze dragen behorend bij de titels.

Aansluitend werd het een gezellig samenzijn waarbij op de barbecue de stukken vlees lagen te schroeien en de nodige drankjes rijkelijk vloeiden.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie