Luister
Live
22 november 2022 - 09:33
Deel dit artikel:

Dit zijn de finalisten van jubileumeditie Brabants Kampioenschap Tonpraoten in Valkenswaard

Voor veel liefhebbers van tonpraten zal het weekend van de tweede zaterdag in januari, op de 13e, 14e en 15e, in het teken staan van het Brabants Kampioenschap in Valkenswaard. De 55e editie en daarmee in carnavalskringen een respectabel jubileum.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Tonpraten.nl

De eerste stap hierin waren de voorronden waarin een vijftien deelnemers een gooi deden naar een finaleplaats. Deze selectie vond plaats donderdag 17 en vrijdag 18 november.

Geen Berry Knapen

Nu deze editie Berry Knapen zijn titel van 2022 niet verdedigt, heeft de vakjury acht finalisten geselecteerd die met elkaar de strijd zullen aangaan. De inzet van dit kampioenschap zijn de titel Brabants Kampioen Tonpraoten 2023 en bijhorende wisseltrofee, de Zilveren Ton.

Alle finalisten

De geselecteerde finalisten zijn: Frans Bevers uit Oirschot, Iveke van Gerven uit Eersel, Boy Jansen uit Budel, Jeroen van Nunen uit Wintelre, Hans Keeris uit Knegsel, Dirk Kouwenberg uit Nuland, Jan Schellekens uit Boxtel en Hans Verbaarschot uit Budel.

Het jury-voorzitterschap in de finale is in handen van Ad Dams uit Waalre. De voorstellingen worden geopend door amusementsgroep Ons Jonges uit Deurne. Muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Valkenswaardse hofkapel in samenwerking met Blaaskapel Valkenswaard en presentatie is in handen van Pieter Mikkers en Jan Slenders.

Tickets

Naast de finale op vrijdag 13 januari 2023, worden op zaterdag 14 en zondag 15 januari galavoorstellingen georganiseerd. Kaarten voor dit finaleweekend zijn begin december mogelijk nog verkrijgbaar via de bestelknop op het tabblad kaartverkoop van de website.

Kaartverkoop voor het Brabants Kampioenschap in 2024 begint op woensdag 18 januari 2023 vanaf 10.00 uur, eveneens via bovengenoemde website.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug