Luister
muziek
27 november 2022 - 05:58
Deel dit artikel:

Excursie naar natuurwerkzaamheden in Keersopdal

De gemeente Valkenswaard is in oktober 2022 gestart met de herinrichting van het Keersopdal. Tijd om daar een kijkje te nemen. Dat kan nu met een excursie naar het gebied.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard
Advertentie

Het gebied biedt straks mooie nieuwe mogelijkheden voor recreanten om te genieten van een afwisselend landschap met bloemrijke, natte hooilanden, groensingels, losstaande bomen en vochtig bos. De ontwikkeling versterkt ook de natuur in het beekdal. Ze biedt kansen aan dieren zoals dagvlinders, vogels, vleermuizen en overige zoogdieren. En tot slot biedt ze kansen voor waterberging.

't Heike

De voorgenomen ontwikkeling is verdeeld over twee planlocaties. De eerste is ‘t Heike (9 hectare), gelegen ter hoogte van de samenvloeiing van de Keersop en de Dommel. De tweede locatie (15 hectare) betreft de oostelijke flank van het beekdal van de Keersop ter hoogte van Dommelen.

Wandeling van anderhalf uur

Nu de werkzaamheden een heel eind gevorderd zijn, organiseren de gemeente en Bosgroep Zuid Nederland op zaterdag 10 december om 10.00 uur een excursie bij de Keersop. Medewerkers van Bosgroep Zuid Nederland en de gemeente maken met de deelnemers een wandeling van ongeveer 1,5 uur door het gebied en geven op enkele locaties uitleg over de inrichting.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan. Dat kan tot en met maandag 5 december via een mail naar postbus@bosgroepzuid.nl (in mail vermelden met hoeveel personen je deelneemt). Kun je geen mail sturen? Dan kun je ook bellen naar Bosgroep Zuid Nederland, via 040-2066360 en vragen naar de heer Pieter Cox.

Na aanmelding ontvang je tijdig vóór de wandeling meer informatie (onder andere de verzamellocatie). Deelname is gratis. Tip: Bij deze wandeling door een beekdal zijn laarzen aan te raden.

Meer informatie

Meer informatie over het project is te vinden op valkenswaard.nl/keersopdal.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie