Luister
muziek
20 maart 2023 - 15:12
Deel dit artikel:

Vogelwandeling van IVN in de Malpie

De Malpie, een natuurgebied waar roodborsttapuit, blauwborst en rietgors zich thuis voelen. Traditiegetrouw start de vogelwerkgroep de eerste publiekswandeling op de Malpie.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard
Advertentie

Voor velen een bekend en vertrouwd gebied waarin de afgelopen jaren veel veranderingen hebben plaatsgevonden. Start op zondag 26 maart om 08.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de Venbergse Molen aan de Molenstraat 211 in Valkenswaard.

Door afwisseling van heide, bossen, vennen en het stroomgebied van de Dommel zijn vogels in verschillende biotopen waar te nemen. Ze hopen tijdens de wandeling onder andere de roodborsttapuit, blauwborst en rietgors tegen te komen. Naast het herstel van het Groot Malpieven, heeft de omgeving een grote metamorfose ondergaan met als einddoel natuurherstel van de Malpie als heide- en vennengebied. Interessant om te zien of dit nu al invloed heeft op de waar te nemen vogels.

De wandeling duurt ongeveer drie uur. Deelname is gratis. Startpunt: parkeerplaats Venbergse Molen, Molenstraat 211 in Valkenswaard.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie