Luister
muziek
17 november 2023 - 11:53
Deel dit artikel:

Leer over jouw stamboom en voorouders bij bibliotheek in Valkenswaard

Wie waren jouw voorouders? Ontdek het in de Bibliotheek van Valkenswaard. Leden van de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV) helpen je. Gratis en voor iedereen.

valkenswaard24
  / / Redactie
Advertentie

Als jouw familieverleden nog verborgen is, kom dan op zaterdag 2 december tussen 10.30 en 12.30 uur naar Bibliotheek Valkenswaard met jouw vragen over je stamboom, afkomst en familiegegevens. Medewerkers van de NGV afdeling Kempen- en Peelland zijn aanwezig om je te helpen bij misschien wel jouw eerste stappen in de zoektocht naar je verborgen verleden.

Ervaren stamboomonderzoekers laten zien hoe en waar je op internet handig kunt zoeken. Hoe je familieleden vindt. En hoe je ontdekt wat er misschien nog meer te vinden is over jouw familiegeschiedenis. Ze wijzen je ook de weg naar de notariële aktes en het kadaster. Waar je kunt snuffelen in de originele stukken. De medewerkers laten ook het nut zien van invoer van de gegevens in een computerprogramma, zowel voor Windows als voor Mac.

Weet je nog niet of je jouw familiegeschiedenis moet presenteren op internet of in een boek? Ook bij die keuze kunnen de onderzoekers je adviseren. Als je nog een begin moet maken met het onderzoek, breng dan in ieder geval de gegevens van jouw ouders en grootouders en eventueel trouwboekjes en bidprentjes mee.

Met een beetje geluk ga je naar huis met de namen van jouw voorouders uit de Franse tijd. Gratis en vrij toegang voor iedereen, bibliotheeklidmaatschap niet noodzakelijk.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie