Luister
muziek
26 Januari 2024 22:02
Deel dit artikel:

Nieuw in Valkenswaard, speciaal voor mantelzorgers: 'Samen even uit de zorg'

Iedereen die een keer gevlogen heeft, kent de instructie voor het gebruik van zuurstofmaskers: "Zorg dat je eerst zelf lucht krijgt voordat je anderen helpt." Voor mantelzorgers die langdurig zorgen voor een ander geldt hetzelfde: zorg dat je het volhoudt zonder er zelf bij op te branden.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - GGD Zuidoost-Brabant
Advertentie

Zorg je voor een ander? Kom gezellig naar een van de bijeenkomsten van ‘samen even uit de zorg’. Je ontmoet ander mensen, er zijn leuke activiteiten en je kunt even je accu opladen. Op maandagochtend 5 februari van 10.00 tot 12.00 ben je van harte welkom bij de Zoete Inval voor een creatieve activiteit, Nieuwe Waalreseweg 38 in Valkenswaard.

Mantelzorgers die intensief zorgen, zeker als dit voor iemand in het eigen gezin is, vinden het vaak lastig om ontspanning te vinden en los te komen van de zorgsituatie. Vaak is het niet prettig om degene die je verzorgt alleen te laten. En regelen dat er iemand in huis komt zodat de mantelzorger even weg kan is ook niet altijd even makkelijk. Bij ‘Samen even uit de zorg’ kunnen mantelzorgers samen met degene die zij zorg geven ontspannen in een andere omgeving. Driemaal per maand worden in Valkenswaard deze gratis bijeenkomsten georganiseerd.

De bijeenkomsten zijn laagdrempelig, aanmelden wordt op prijs gesteld maar is niet noodzakelijk. Mantelzorgers zijn van harte welkom, alleen of samen met hun zorgvrager.

  • Elke eerste maandagochtend van de maand vindt bij de Zoete Inval een bijeenkomst plaats met het thema: Creatief Actief.
  • Elke derde woensdagochtend van de maand vindt bij de Belleman een bijeenkomst plaats met het thema: Het spel der ontmoeting (muziek en theater)
  • En elke vierde donderdagmiddag van de maand vindt bij de kinderboerderij de Kleine Meer een bijeenkomst plaats met het thema: Natuur en dieren.

Voor vragen of aanmelden kun je bellen naar Steunpunt Mantelzorg Verlicht via 088-0031288 of mailen naar info@mantelzorgverlicht.nl.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie