Luister
muziek
4 februari 2024 - 08:16
Deel dit artikel:

Carnaval op de Statie! Zo ziet dat eruit

Tijd voor het carnavalsprogramma van de Statie in Valkenswaard. Is daar wat te doen dan? Jazeker: vanaf vrijdagmiddag 9 februari, klokslag 14.33 uur gaat het weer los!

valkenswaard24
  / Mooi op de Statie
  • Beeld - Gijs Mooren, Moor Media (archiefbeeld)
Advertentie

In dit artikel vind je het hele programma. Duw op de dag en je weet direct waar je aan toe bent. Liever alles overzichtelijk bij elkaar? Klik dan HIER en ga direct naar de website. Alaaf en niet te braaf!

Vrijdag 9 februari

Het is nooit te vruug om carnaval te starten! Vanaf 11 over 5 een keifijn programma met onder meer Ad van Opstal, Paul Brugel, de Sjieke Tita's, Ed & Willem, de Dames van Brouwersgat, Nick Mentink, het Nooit te Vruug Koor en nog veel meer Striepersgatse coniveren. Kom meezingen met hele fijne carnavalskrakers en begin het goed bij Du Commerce!

Zaterdag 10 februari

Altijd weer hetzelfde liedje. Gelukkig maar! Want zonder Rob de Nijscoman kan het carnaval eigenlijk niet beginnen. Niet te filmen zo goed. Liever ook geen foto’s.

Jeugdprins Ties d’n Twidde ontvangt alle Strieperkes en Strieperinnekes tijdens zijn receptie. Je bent van harte welkom!

Zondag 11 februari

We zetten de sluizen van de Statie wagenwijd open voor carnavalsoptocht. Laat maar waaien! Met prachtige en komische creaties tussen de gaten. Reserveer snel je plek, dan maak je het van dichtbij mee!
Gewoon even fijn uit oew dakske in oew pakske in de DuCo. Alaaf Erlebnis belooft daverende discodreuners, vergeten dansplaten en nietsontziende carnavalskrakers. Dat wordt dus best een fijne mix! Du Commerce verandert in een dampende dans- en hoshal. Dus doe jij maar even lekker uit je plaat gaan!

Maandag 12 februari

Hedde gij ok een talentje? Stap dan op het open podium van CV De Pimpelmezen en doe je ding. Begenadigd neusfluiter? Doorbrekend paaldanstalent (wel je eigen paal meenemen)? Dichter met ambities? Voor iedereen is een podium! Dus wees welkom en doe mee!

De Leste De Urste Valkenswirtse Rockkapel? Echt? Het lijkt erop dat het langverwachte én door velen gehoopte afscheidsoptreden dan tóch een feit wordt. Ze roepen het al 33 jaar, maar zou dan het 34-ste optreden toch het Waterloo worden? Het heeft er alle schijn van... Er zal geen receptie zijn na afloop, 3 uur teringherrie mag voldoende blijken. Enfin, zorg dat je erbij bent om er zeker van te kunnen zijn dat het na 12 februari 2024 dan ook écht stopt.

En nu wordt het echt serieus dansen. Dus kom je verheugen op dampende deunen en stomende sounds. We zeggen dance, disco, latin, salsa, reggae, funk. Bereid je voor op een heerlijke, zinderend hete avond in de Willem II.

Dinsdag 12 februari

Kozakkenzingontbijt presented by CV Ketel! Zing mee, feest mee, doe mee, overleef mee. Dit jaar met het dankbare thema Het zit in de genen. Wat dat betekent? We hebben gene idee! Maar het zal er vast en zeker mee te maken hebben dat we met carnaval één grote familie zijn. toch? Dus dat moet goed komen! Als jij maar mee komt zingen!

Op de laatste dag van carnaval kun je nog één keer lekker uit je plaat want Swird Wunderbar! Kom pullen vullen met dames en heren van CV Vijf vur Halluf Elluf. Een middag met de fijnste schlagers (maar ook andere muziek, ben maar niet bang), gevulde pullen en meer jolijt. De tent (ja, daar voor de Statie daar staat ie) gaat nog een keer heerlijk op z'n kop!

Natuurlijk is het weer Kaai Hard Kienen met The Daai Harts. En nondeju wat gaat het er weer op! KIEN, KIEN, KIEN! Nondeju!

De koe in de kont bijten. Het gegeven perd achter de wagen sleuren. Achteraf is het mooi eten. Afijn, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen: 3 uurkes achteraf… De altijd memorabele en immer emotionele afsluiting van het Carnaval. Komt dat meejanken!

Disclaimer

Wij kunnen niet voorkomen dat het programma tijdens carnaval spontaan nieuwe wendingen krijgt noch kunnen wij garanderen dat er tijdens carnaval zo maar nieuwe gebruiken en/of tradities ontstaan. Alle genoemde tijden en data zijn derhalve nadrukkelijk onder voorbehoud. Met andere woorden: pin ons er niet op vast. Maar heb vooral veel plezier!

Openingstijden voor en na carnaval

In verband met de opbouw voor carnaval is de Statie gesloten op 7 en 8 februari (Fantast ook al op zondag 4 februari). Na carnaval doen we groot onderhoud in De Fantast, Du Commerce én Willem II Burgers & Bier. Deze zaken zijn dus allemaal gesloten van 14 tot en met 18 februari. Op die manier hebben we ook tijd om bij te tanken en wat voor onszelf in te schenken! 

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie