Luister
muziek
10 februari 2024 - 08:52
Deel dit artikel:

Wijkcommissie Kerkakkers presenteert lezing: 'Liessel in zee'

Wijkbewoners Theo Lammers en Frits Hendriks weten veel over de Préhistorische opgravingen in het Brabantse Liessel. Zij geven daar de lezing 'Liessel in zee' over in de wijk Kerkakkers.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

Tot het jaar 2002 werd bij kalkzandsteenfabriek Hoogdonk het zand met een baggerinstallatie uitgebaggerd. Al het materiaal werd daarbij op een grote zeef gestort en op die zeef bleven onder andere ook fossielen achter. Deze fossielen, beenderen, walviswervels, haaientanden maar ook versteend hout en versteende plantenresten daterend uit het Mioceen en het Plioceen.

De vindplaats ligt op een geologisch interessante locatie, namelijk op de zogenaamde Peelhorst, ten oosten van de Peelrandbreuk. Oude aardlagen zitten op die horst in verhouding relatief dicht onder het aardoppervlak. Theo Lammers was erbij en weet er alles van. Hij werkte een presentatie uit samen met wijkbewoner Frits Hendriks. Frits Hendriks gaat de presentatie geven.

De lezing vindt plaats op woensdagavond 14 februari, om 20.00 uur in buurtgebouw De Horizon, aan de Amundsenstraat 5 in Valkenswaard, inloop vanaf 19.30 uur. Toegang is gratis, de koffie en thee ook.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie