Luister
muziek
17 februari 2024 - 09:58
Deel dit artikel:

'Het verloop van dementie' wordt besproken bij Alzheimer Café Valkenswaard

Dementie is een progressieve ziekte. Dat betekent dat de gevolgen van de ziekte steeds in ernst toenemen en dat het aantal gevolgen (symptomen) ook toeneemt. Dit staat centraal bij het Alzheimer Café in Valkenswaard op 27 februari.

valkenswaard24
  / / Redactie
Advertentie

Hoewel de ziekte bij iedereen anders verloopt, wordt dementie vaak in fases verdeeld. Dat kan artsen helpen om beslissingen te maken over behandeling of medicijnen of geeft zorgprofessionals inzicht in waar ze op moeten letten.

De fases zijn een soort ‘gemiddeld’ verloop van de ziekte. Hierdoor zijn de fases ook niet scherp begrensd en lopen ze in elkaar over. Hoe dementie precies verloopt, hangt af van de soort dementie en de persoon die het heeft. Dana Bruekers, psycholoog bij Valkenhof, gaat hierover informatie geven.

Je bent op dinsdag 27 februari 2024 van harte welkom om jezelf te informeren én om andere lotgenoten te ontmoeten. Alzheimer Café vindt wederom plaats in café zaal De Dommelstroom, Bergstraat 32 in Dommelen. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de toegang is gratis.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie