Luister
muziek
24 februari 2024 - 15:36
Deel dit artikel:

Beweegroute in Dommelen is af en wordt officieel geopend

In samenwerking met de gemeente is er door WeDommelen de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan een beweegroute voor jong en oud, mobiel of minder mobiel, tussen de Winnepoort en de Stokerwei in Dommelen.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

De werkzaamheden zijn in oktober 2022 begonnen met het plaatsen van vier beweegtoestellen in het plantsoen nabij de Stokerwei. Vervolgens heeft de gemeente Valkenswaard een half verhard pad aangelegd en daarna is begonnen met het aanleggen van de houten onderdelen van de route.

Zestien onderdelen

Aan het begin en het einde van de route zijn uitlegborden geplaatst en bij elk onderdeel (zestien in totaal) staan borden met pictogrammen met een QR-code waarop een filmpje van de desbetreffende oefening kan worden gescand, gemaakt door sportstagiaires van de gemeente. De route is voor jong en oud. Je kunt de route zelfstandig of in groepjes lopen, al dan niet samen met bijvoorbeeld een sport- of beweegcoach.

Officiële opening

De beweegroute zal aankomende woensdag 6 maart officieel geopend worden om 11.00 uur door de wethouder, aansluitend aan het wekelijkse koffie-uurtje in ‘Ons Dommels Plekske’. Iedereen is uitgenodigd om bij dit feestelijke moment aanwezig te zijn.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie