Luister
muziek
26 maart 2024 - 15:06
Deel dit artikel:

Jesse gaat voor tweede autoshow op de Markt: 'Goede hoop dat er voldoende auto's komen'

Voor de tweede maal zal de Markt in Valkenswaard vol komen staan met bijzondere auto’s. Op 2 juni tussen 10.00 en 17.00 uur is elke ‘tuner’ en ‘supercar’ welkom. Ook het publiek wordt uitgenodigd massaal te komen kijken naar die bijzondere voertuigen tijdens SuperCarSunday.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Het is opnieuw de jonge Valkenswaardenaar Jesse van Liemde, die zo veel mogelijk supercars en tuners heeft uitgenodigd om te komen pronken op de Markt. Zijn tweede autoshow is ontstaan vanwege het succes van de vorige: de SuperCarSunday. Jesse: “Ik heb zóveel positiviteit gekregen van die eerste show dat ik dacht: zal ik het nou nóg een keer doen?” Dan gaat de geboren organisator nadenken over een nieuwe naam voor de activiteit en over welke auto’s hij dit jaar zal uitnodigen.

Jesse gaat met zijn vader naar een tune-evenement in het Belgische Peer. “Daar was heel veel belangstelling op een schitterende locatie.” Jesse besluit dan om 2024 de Valkenswaarddag in het teken te zetten van én de supercars én de tuners.

Op de vraag wat een tuner is, vertelt Jesse: “Dat is een standaardauto waar bijvoorbeeld mooie velgen op komen. Een auto die verlaagd wordt, een bodykit krijgt of wordt uitgebouwd, een andere motorkap krijgt of een dik geluid.” Jesse legt uit dat met een bodykit een uitbouw bedoeld wordt. “Zoals een hogere of verlengde motorkap. Maar het kan ook een wagen zijn met onderdelen van carbon of de wielschermen zijn uitgebouwd. Ook kunnen de ramen getint zijn.”

Ook uit België

Op 2 juni vindt dus het tweede auto-evenement plaats tussen 10.00 en 17.00 uur. Volgens Jesse rijden er geregeld van die auto’s door het dorp. “In de omgeving en in België zijn best wel veel van die wagens te zien. Ik heb goede hoop dat er voldoende auto’s zullen komen, die dag.” Stonden er op het drukste moment van de show van 2023 al minstens honderd wagens te shinen in de zon, op dit moment zijn er al twintig inschrijvingen binnen.”

De gemeente is welwillend om mee te werken, vooral ook vanwege het succes van het vorig jaar. “Er moeten wel wat meer begeleiders komen dan de vorige keer. Die zijn we nu aan het zoeken. En de rood-witte linten worden vervangen door hekken, zodat er maar één ingang is. Hierdoor kunnen andere mensen niet op de Markt parkeren, zoals vorig jaar.” Jesse is vol vertrouwen dat het weer een internationaal succes wordt. De posters zijn verspreid, het is gratis voor de auto’s, de deelnemers en de bezoekers, mede dankzij medewerking van de gemeente en Café De Bel. Tenslotte brengt hij de poster onder de aandacht en zegt: “Mensen kunnen zich voor hun supercar of hun tuner aanmelden voor zondag 2 juni 2024 van tien tot vijf via supercarsundayvalkenswaard@hotmail.com

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie