Luister
muziek
27 maart 2024 - 11:29
Deel dit artikel:

Vogelwandeling in De Malpie

De Malpie in Valkenswaard, een natuurgebied waar roodborsttapuit, blauwborst en rietgors zich thuis voelen. Traditiegetrouw start de vogelwerkgroep van IVN de eerste publiekswandeling op De Malpie. Voor velen een bekend en vertrouwd gebied waarin de afgelopen jaren veel veranderingen hebben plaatsgevonden.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

Start op zondag 31 maart om 08.00 uur vanaf de parkeerplaats voorbij de Venbergse Molen aan de Molenstraat in Valkenswaard. Door afwisseling van heide, bossen, vennen en het stroomgebied van de Dommel zijn vogels in verschillende biotopen waar te nemen. "We hopen tijdens de wandeling o.a. de roodborsttapuit, blauwborst en rietgors tegen te komen. Naast het herstel van het Groot Malpieven, heeft de omgeving een grote metamorfose ondergaan met als einddoel natuurherstel van de Malpie als heide- en vennengebied. Interessant om te zien of dit nu al invloed heeft op de waar te nemen vogels", zegt het IVN van Valkenswaard.

De wandeling duurt ongeveer drie uur. Deelname is gratis. Het startpunt is de noordelijke parkeerplaats bij De Malpie. Voorbij de Venbergse Molen, het zandpad volgen. Na 50 meter kom je op de parkeerplaats nabij de Dommel.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie