Luister
muziek
20 april 2024 - 11:08
Deel dit artikel:

Wandelen bij voormalig openluchtzwembad in Valkenswaard

Onder leiding van gidsen van de vogelwerkgoep IVN Valkenswaard-Waalre wordt er op zondag 28 april gewandeld in het Leenderbos en het Oasegebied.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - IVN Valkenswaard-Waalre
Advertentie

De Oase is het voormalige openluchtzwembad van Valkenswaard. In de zomer van 1934 werd de Oase in gebruik genomen. In 1970 is De Wedert geopend. Het vrijgekomen zwembad is in 1975 aangepast als visvijver en hengelsportvereniging Venbergen heeft er zijn visstek gevonden.

"Al wandelend komen we meerdere landschappen tegen: heide, vennen, bossen. Veel vogels zijn terug en naast de roodborsttapuit hopen we de koekoek te horen en de blauwborst en de ijsvogel te zien", zegt IVN. Daar een deel van de route door het (vochtige) gras loopt, dien je te zorgen voor geschikt schoeisel. In verband met stekende insecten en tekengevaar wordt dekkende kleding aangeraden.

De wandeling duurt van 07.00 tot ongeveer 10.00 uur. Onderweg is er een korte stop. Dan is er gelegenheid om zelf meegenomen proviand te gebruiken. Het startpunt is parkeerplaats de Drie Bruggen in Valkenswaard. 150 meter over de drie bruggen waarvan de eerste brug over de Witte sloot (Wetering), de tweede over de Tongelreep en de derde over de Bronzen sloot. Deelname is gratis. 

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie