Luister
muziek
9 juli 2020 - 16:24
Deel dit artikel:

Wethouder Mieke Theus bedankt mantelzorgers met chocolaatjes en mooie woorden

Een prachtige geste van gemeente Valkenswaard. "Ik wil u uit de grond van mijn hart bedanken voor die enorme toewijding", zegt wethouder Mieke Theus (zorg en welzijn) middels een kleinigheidje tegen de mantelzorgers uit de gemeente. "Zonder u zouden we het absoluut niet redden met de zorg, zeker niet in deze moeilijke tijden."

valkenswaard24
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard
Advertentie

De mantelzorgers ontvangen bij het papiertje waar deze mooie woorden opstaan een doosje met chocolade, in de vorm van duimpjes. 'Topper!', staat op de verpakking geschreven. Dat is dan ook precies de boodschap die Theus wil uitdragen naar de mantelzorgers. "In deze bijzondere tijd wordt nóg meer gevraagd dan voorheen."

De wethouder onderstreept hoe belangrijk de inzet van mantelzorgers is in deze tijd. "Het coronavirus maakt het lastiger om 'hulptroepen' in huis te laten komen. Thuiszorg en dagbesteding werden tijdelijk minder, of gingen helemaal niet door", zegt ze. "En ondertussen bleef of blijft u intensieve zorg bieden aan uw partner, ouder(s), kind of vriend. Zij hebben u nodig en u bent er voor hen. Naast uw baan, een gezin met kinderen of andere drukke bezigheden. Vaak voor langere tijd, soms jaren aan een stuk."

Luisterend oor
Theus sluit af met de oproep om de gemeente te benaderen als de mantelzorgers hulp nodig hebben. "Zorgt u óók goed voor uzelf? Heeft u behoefte aan tips, ondersteuning, een luisterend oor of gewoon een praatje? Neem contact op met Mantelzorg Verlicht, ons steunpunt voor mantelzorgers in Valkenswaard. De medewerkers helpen u graag." Meer informatie over Mantelzorg Verlicht, vind je HIER.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie