Luister
muziek
11 juli 2020 - 14:54
Deel dit artikel:

Bij ‘Jongeren Aan Zet in Crisistijd’ kunnen kinderen zich een zomer lang inzetten

De gemeente Valkenswaard is op zoek naar enthousiaste kinderen tussen de 12 en 18 jaar. Zij kunnen zich gaan inzetten voor 'Jongeren aan Zet in Crisistijd'.

valkenswaard24
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

De gemeente organiseert een 'Summerschool EHBO'. Daar kun je EHBO-cursussen volgen. Je kan je kennis en vaardigheid in praktijk brengen door de toezichthouder(s) van zwembad De Wedert te assisteren. Daarnaast kan je deelnemen aan het animatieteam bij het zwembad. Je wordt ingezet en begeleid door een medewerker. Daarnaast kan je op de woensdagmiddagen helpen bij het activiteitenprogramma 'Breek de Week Kids'.

Aan het eind van het project ontvang je als vrijwilligersvergoeding een cadeaubon van 50 euro. Die kan je besteden bij verschillende lokale partners (winkels en horeca in Valkenswaard) binnen één jaar na uitgifte.

Budget beschikbaar
De ministeries van VWS, SZW en OCW stellen hier via het programma MDT (Maatschappelijke Diensttijd) budget voor beschikbaar. Met dit budget wil de gemeente Valkenswaard jongeren de kans geven om bepaalde talenten in zich te ontdekken. “Deelnemende jongeren worden geactiveerd om iets te doen, uiteraard binnen de RIVM richtlijnen", zegt burgemeester Anton Ederveen. "Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Maatschappelijk en sociaal bezig zijn. Hun persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet voor anderen maakt onze gemeente Valkenswaard sterker. En je hebt iets te doen in de zomer, nu veel evenementen na een later tijdstip doorgeschoven worden.”

Aanmelden
Lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je dan uiterlijk 19 juli aan bij buurtsport@valkenswaard.nl. Naam en leeftijd vermelden is voldoende. Uiterlijk 19 juli wil de gemeente beginnen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie