Luister
muziek
13 juli 2020 - 08:46
Deel dit artikel:

Zomerprogramma Valkenswaard: geen kermis, wel Breek de Week Kids en Vogelhuisjesfestival

Na weken van relatieve stilte in Valkenswaard is er de komende weken weer steeds meer te doen in ons dorp. Met de versoepelde maatregelen rondom corona kunnen er weer meer activiteiten doorgaan en daarmee komt er toch nog een mooi zomerprogramma tot stand.

valkenswaard24
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Breek de week kids - 15 juli
Dit evenement is een gesubsidieerd evenement wat georganiseerd is voor elk kind in de doelgroep 4 tot en met 12 jaar oud. In 2020 organiseren we een offline en online variant in de periode van 15 juli tot en met 19 augustus van 14.00 uur tot 16.00 uur.

In de offline variant spelen kinderen samen met het aanbod aan activiteiten op de markt met een sportief karakter. Ook is er een online variant, kinderen krijgen het aanbod aan activiteiten om thuis of op speelplaatsen samen of alleen te kunnen spelen.

De volgende thema-activiteiten komen gedurende de periode van 15 juli tot 19 augustus aan bod: Vet Gaaf!, Kermis, Super Helden, Sportief, Spetterend en in de laatste week Swingen.

Vogelhuisjesfestival
De organisatoren van het Vogelverschrikkerfestival in Valkenswaard lanceren een nieuw initiatief: het Vogelhuisjesfestival. In tijden van binnen zitten, bankhangen en dreigende lockdown kunnen de inwoners van Valkenswaard dus weer aan de slag. De opzet van het festival is eenvoudig: wie van de inwoners maakt het mooiste, origineelste, vernuftigste vogelhuisje?

De lente is weer begonnen. Een ideaal moment om te werken aan vogelhuisjes. Overigens worden daaronder ook nestkastjes verstaan, mocht iemand van jullie vinden dat daar een verschil tussen is.

Het festival is eigenlijk al begonnen. Inwoners kunnen meteen aan de slag en krijgen ruim de tijd. Inschrijven kan tot twee weken voor de expositie van de inzendingen. De datum van die expositie is nog niet bekend, maar die wordt binnenkort meegedeeld.

Expositie
Later dit jaar, als de coronacrisis voorbij is, worden de vogelhuisjes geëxposeerd. Meer informatie hierover volgt te zijner tijd. Zeker is al wel dat er een deskundige jury wordt samengesteld om de vogelhuisjes te beoordelen op vormgeving, uitvoering en geschiktheid. De jury hecht sowieso grote waarde aan originaliteit en aan hergebruik van materialen.

Kermis
Oorspronkelijk stond de zomerkermis in Valkenswaard op het programma vanaf 17 juli. Helaas blijkt het te kort dag om de zomerkermis dit jaar te organiseren, met inachtneming van alle coronavoorschriften. Een kermis met een kleinere opzet bleek voor de kermisexploitanten ook niet interessant, dus is in gezamenlijkheid met de kermismeester besloten om de kermis niet alsnog te organiseren.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie