Luister
muziek
17 september 2020 - 06:16
Deel dit artikel:

Verkeerslichten staan er troosteloos bij op kruising Eindhovenseweg

Bij het kruispunt van de Eindhovenseweg, Valkenierstraat en Carolusdreef staan verkeerslichten. Enkele maanden geleden werd hieraan grondig onderhoud gepleegd, maar nu begint de aftakeling van het lampensysteem opnieuw. Het is houtje-touwtje-verkeerslicht geworden. “Het aanpakken van deze installatie hangt nauw samen met het Masterplan Centrum”, zegt de gemeente.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Op enkele plaatsen is de stroomkabel bovengronds gelegd. Steigerpijpen houden de leidingen enkele meters boven het wegdek. Rondom sommige lichten is een kabel met tiewraps vastgemaakt en op kniehoogte is kwistig gewerkt met isolatieband. Fietsers vanaf de Markt richting Waalre moeten op goed geluk oversteken, want er is al een lamp uitgevallen.

Troosteloos
Op de techniekkast aan de kant van de Antoniuskerk liggen enkele pijpen. Ze lijken gereed te liggen om nog meer bovengrondse kabels van A naar B te voeren. De gemeente, verantwoordelijk voor de installatie, is zich ervan bewust dat de veiligheid in het geding komt. Doordat de verkeersregelinstallatie het einde van haar levensduur heeft bereikt, worden plannen gesmeed om de huidige toestand te verbeteren.

De gemeente antwoordt als volgt op de vraag wat er gaat gebeuren: “Het aanpakken van deze installatie hangt nauw samen met het Masterplan Centrum. De toekomstige verkeerstructuur van het gehele centrum is medebepalend voor de wijze waarop deze kruising moet worden geregeld.
Bij het handhaven van de installatie ligt het voor de hand om een vrijkomende regelkast uit het centrum, met voldoende restlevensduur, op deze locatie te plaatsen.”

Noodmaatregelen
Of dit mogelijk is, hangt volgens de woordvoerster af van meerdere technische factoren die goed bekeken moeten worden. Op dit moment wordt de gehele installatie met noodmaatregelen draaiende gehouden totdat vervanging een feit is.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie