Luister
muziek
2 december 2020 - 09:23
Deel dit artikel:

Inwonersbijeenkomst over zonne- en windenergie in de regio

Zouden er ooit plannen komen om windmolens of zonnevelden te plaatsen in onze gemeenten? Zo ja, aan welke voorwaarden moeten deze initiatieven dan voldoen? Door nu al samen na te denken over deze en zoveel meer vragen zorgen we dat we voorbereid zijn op eventuele toekomstige initiatieven.

valkenswaard24
  / Gemeente Valkenswaard
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

De gemeente Valkenswaard werkt mee aan de Regionale Energiestrategie (RES). Binnen de RES wordt op regionale schaal gekeken naar de beste plekken voor het opwekken van duurzame energie. Hoewel het op dit moment nog niet duidelijk is welke locaties dit gaan worden, willen ze als gemeente nu al graag met inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en andere belanghebbenden in gesprek over dit onderwerp. Dit gesprek gaat niet over locaties, daar gaat de RES-traject over. Dit gesprek gaat wel over de voorwaarden waar een initiatief voor het aanleggen van een zonneveld of windpark aan moet voldoen. In een serie participatiesessies willen ze gezamenlijk de sociale, financiële en maatschappelijke kaders in beeld brengen. De gemeente wil in gesprek met je om te vernemen wat je belangrijk vindt.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op woensdag 9 december van 19.30 uur tot 21.00 uur.

Informeren
Deze bijeenkomst vormt de start en heeft een informerend karakter. In de sessie informeren ze je op hoofdlijnen over zonne- en windenergie, schetsen ze kort de stand van zaken met betrekking tot het proces van de RES en geven ze nadere toelichting over het participatieproces. Vervolgens kun je kiezen om een themasessie te volgen waarin energiecoöperaties vertellen over de manier waarop zij een sociaal en maatschappelijk gedragen grootschalig energieproject hebben weten te realiseren.

Begin 2021 organiseren ze een volgende bijeenkomst waarin ze samen in gesprek gaan over de voorwaarden voor zonne- en windenergie. Als je verhinderd bent op 9 december, maar wel op de hoogte wilt blijven, dan kun je je aanmelden voor de mailinglijst ‘Energie’ via DEZE LINK.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie