Luister
muziek
22 november 2020 - 13:11
Deel dit artikel:

Gemeentenieuws Valkenswaard is hier gebundeld | Week 47

Hier hebben we al het gemeentenieuws van Valkenswaard voor jou gebundeld. Een handig overzicht van wat gemeente Valkenswaard de afgelopen week allemaal voor nieuws naar buiten heeft gebracht. Blijf Valkenswaard24 volgen om niets te missen.

valkenswaard24
  / Gemeente Valkenswaard
  • Beeld - Michael van Tol
Advertentie

Commissievergadering op 3 december
Op donderdag 3 december vergadert de commissie vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis. Deze commissievergadering is openbaar.

U kunt de vergadering rechtstreeks volgen via livestream. Bekijk het op uw computer, tablet of telefoon via webcast: www.valkenswaard.nl/webcast.

U kunt de vergadering ook bijwonen. Vanwege de Coronamaatregelen, vragen wij u om u van te voren aan te melden bij de raadsgriffier, mevrouw drs. C. Miedema. Dat kan via een mailbericht aan cobie.miedema@valkenswaard.nl, of telefonisch via nummer (040) 2083407.

Spreekrecht
Bij een commissievergadering bestaat spreekrecht. Als u gebruik wilt maken van het spreekrecht over een agendapunt van deze vergadering, stuur dan vóór de dag van de vergadering een mailbericht naar raadsgriffier, mevrouw drs. C. Miedema via cobie.miedema@valkenswaard.nl, of neem telefonisch contact met haar op via nummer (040) 2083407.

Op de voorlopige agenda staan onder meer de volgende onderwerpen:
- Voorstel over bestemmingsplan Karel Mollenstraat Zuid 42-44
- Voorstel over begrotingswijziging Cure 2020
- Voorstel over herziening bebouwde komgrenzen op grond van de Wegenverkeerswet 1994
- Voorstel over Algemene Plaatselijke Verordening (APV) 2021
- Voorstel over fietspad in de Malpie

Zie voor de volledige agenda www.valkenswaard.nl/Commissievergadering.


Kick-off Adviesraad Sport en Bewegen op 25 november
De werkgroep Adviesraad Sport en Bewegen organiseert een online bijeenkomst op woensdag 25 november. Vertegenwoordigers van sportverenigingen, zorgprofessionals, mensen vanuit het onderwijs en welzijn die actief zijn binnen sport en bewegen, zijn uitgenodigd voor de kick-off Adviesraad Sport en Bewegen. Het doel van de digitale bijeenkomst is om betrokkenen te informeren over wat de adviesraad voor hen kan betekenen.

Aanleiding
De aanleiding om een Adviesraad Sport en Bewegen op te richten is onder andere het Sport- en Beweegakkoord geweest dat op 17 januari werd gesloten. Hier in staat de ambitie beschreven om kennis te bundelen om te komen voor de belangen sportend en bewegend Valkenswaard, in de breedste zin van het woord. Het doel is om zo te komen tot een gezond Valkenswaard waar mensen met plezier kunnen sporten en bewegen.

Proces
De werkgroep die aan de slag is gegaan met de totstandkoming van de Adviesraad Sport en Bewegen is nu klaar om haar plannen te delen. Plannen over wat de Adviesraad Sport en Bewegen kan betekenen om bij te dragen aan het gezamenlijke doel en op welke manier dit zou kunnen. De werkgroep is benieuwd hoe deze plannen ontvangen worden.

Inbreng van geïnteresseerden is van belang!
Deze plannen worden gedeeld met mensen die zich bezig houden met sport en bewegen in Valkenswaard. Inbreng is van deze mensen is van belang: zonder mandaat, draagvlak, kan de Adviesraad Sport en Bewegen niet fungeren. De enthousiaste werkroep nodigt geïnteresseerden graag uit voor de Kick-off Adviesraad Sport en Bewegen. Aanmelden voor deze avond kan via sport@valkenswaard.nl, ovv kick-off.


Onderhoud Abdijweg en Peedijk duurt langer
Sinds half oktober voert de gemeente groot onderhoud uit aan de Abdijweg en aan de Peedijk in Borkel en Schaft.

De werkzaamheden aan beide wegen duren circa 2 weken langer dan was voorzien. Tijdens de uitvoering is een aanpassing in de asfaltconstructie gemaakt waardoor de weg nu iets hoger ligt. Ook de bermen moeten opgehoogd worden met extra grond die nog moest worden aangevoerd. Verder duurt het bestraten van alle inritten ook wat langer dan voorzien.
In totaal duren de werkzaamheden aan de Abdijweg nu tot en met 27 november en die aan de Peedijk tot en met 4 december. Tijdens de werkzaamheden zijn beide wegen afgesloten voor alle verkeer.

Meer informatie
Meer informatie over het werk en de verkeersmaatregelen vindt u op www.valkenswaard.nl/nieuws . Met eventuele vragen kunt u contact opnemen met de heer R. Jacobs, via telefoonnummer (040) 2083444, of via een email naar rob.jacobs@valkenswaard.nl.


Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie