Luister
muziek
9 april 2021 - 11:14
Deel dit artikel:

Controles op loslopende honden en hondenpoepoverlast in Valkenswaard

De komende tijd controleren de Boa’s van de gemeente Valkenswaard op loslopende honden en het opruimen van hondenpoep.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Hondenpoep op straat of op speelterreintjes zorgt voor veel ergernis. Bovendien is het erg onhygiënisch. De Boa’s controleren in elke wijk en elke kern. Daarnaast controleren ze gericht op basis van meldingen.

Laat je je hond (los)lopen op plekken waar dat niet mag of ruim je de hondenpoep niet op, dan kun je een boete krijgen. De boete voor het niet opruimen van ontlasting is 159 euro. De boete voor het laten loslopen van de hond(en) is 109 euro. De boete voor de aanwezigheid van honden op een speelveldje of speelweide is eveneens 159 euro.

Regels
De regels over het laten (los)lopen van honden en het opruimen van hondenpoep in Valkenswaard staan in de Algemene Plaatselijke Verordening Valkenswaard 2021 (APV). Zo is het verboden om een hond te laten lopen op een kinderspeelplaats, zandbak of speelweide. In de hele gemeente is het verplicht de hondenpoep onmiddellijk op te ruimen en de hond aan te lijnen.
Deze regels (niet loslopen en de opruimplicht) gelden ook in het buitengebied. Hier wordt daarom ook gecontroleerd.

Proef met hondenspeelweide
In Valkenswaard mag je je hond wel los laten lopen op de hondenspeelweide aan de Warande. De proef die hier draait, biedt hondenbezitters een plek om de hond veilig los te laten lopen en te laten spelen. Ook hier geldt wél de opruimplicht.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie