Luister
muziek
10 april 2021 - 11:20
Deel dit artikel:

Ontwerp reconstructie Warande en omgeving ter inzage

In opdracht van de gemeente heeft advies-en ingenieursbureau RA-Infra een voorlopig ontwerp gemaakt voor de vernieuwing van de riolering en de herinrichting van de Warande, Stadselaan, Reestraat en de Dasstraat. De riolering in deze straten is tussen de 60 en 70 jaar oud en een groot gedeelte moet worden vervangen. Hierover vond vorig jaar een inloopbijeenkomst plaats. De inbreng uit die bijeenkomst is verwerkt in het voorlopig ontwerp voor de straten.

valkenswaard24
  / Gemeente Valkenswaard
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

Bewoners hebben een brief ontvangen over het ontwerp. Vanwege corona kan de gemeente geen bijeenkomst organiseren en presenteren ze de informatie via de website van de gemeente. Kijk op valkenswaard.nl/riool en kies ‘Rioolvernieuwing Warande en omgeving’. Je kunt tot 1 mei reageren op de tekening via reactieformulier op de webpagina.

Kun je niet reageren via het formulier, maar heb je wel vragen of suggesties, dan kun je bellen naar de heer Cor Theunisse van Ra-Infra via het nummer 040-2076163.

Wat gaat er gebeuren?
De bestrating in genoemde straten is nog wel in goede staat en hoeft niet te worden vernieuwd. Er is gekeken naar de mogelijkheden om deze straten ‘groener’ te maken en het bestaande groen te verbeteren. Tot slot is de verkeersveiligheid bekeken.

Voor de Stadselaan, tussen de Eekhoornstraat en de Reestraat, zien ze mogelijkheden voor een andere, groenere, inrichting. Daar is ruimte door het brede straatprofiel, in combinatie met de grote hoeveelheid groen.

Om de verkeersveiligheid te verbeteren is er een plan uitgewerkt om de kruising Warande-Den Haas om te vormen naar een verhoogd kruispunt.

Vervolg
Terugkoppeling over de ingediende vragen en voorstellen vindt per mail plaats binnen twee weken na 1 mei. Daarna stelt de gemeente het definitieve ontwerp vast en publiceren dit op de webpagina. Ze verwachten de werkzaamheden dit najaar te kunnen uitvoeren. Ze duren ongeveer vier maanden. Deze planning is natuurlijk mede afhankelijk van de weersomstandigheden.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie