Luister
muziek
11 april 2021 - 14:07
Deel dit artikel:

Gemeentenieuws van Valkenswaard is hier gebundeld | Aflevering 14

Hier hebben we al het gemeentenieuws van Valkenswaard voor jou gebundeld. Een handig overzicht van wat gemeente Valkenswaard de afgelopen week allemaal voor nieuws naar buiten heeft gebracht. Blijf Valkenswaard24 volgen om niets te missen.

valkenswaard24
  / Gemeente Valkenswaard
  • Beeld - Michael van Tol
Advertentie

Themabijeenkomst raad over Eurocircuit
Op 22 april informeert het projectteam Eurocircuit opnieuw de gemeenteraad. Dit keer over de inhoud van de verschillende scenario’s en de inhoud van de rapportage die in wording is. Dit gebeurt tijdens een speciale themabijeenkomst vanaf 19.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis aan de Hofnar 15 in Valkenswaard.

Het doel van de avond is om de raad mee te nemen in de toekomstperspectieven die er zijn voor het Eurocircuit terrein en hoe we deze besproken hebben met alle betrokkenen en belanghebbenden.

Los hiervan, loopt van 13 april tot en met 2 mei de digitale enquête onder een representatieve afvaardiging van alle inwoners van de gemeente Valkenswaard, uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau.

De themabijeenkomst is openbaar. Het projectteam ziet u graag op donderdagavond 22 april om dit belangrijke onderwerp te bespreken.

Vanwege de Coronamaatregelen is het nodig u van te voren aan te melden als u bij de vergadering aanwezig wilt zijn. Aanmelden kan tot uiterlijk 22 april 16.00 uur, bij de raadsgriffier, mevrouw drs. C. Miedema, via een mailbericht aan cobie.miedema@valkenswaard.nl, of telefonisch via nummer (040) 2083407.

U kunt deze vergadering ook rechtstreeks volgen via livestream. Bekijk hem op uw computer, tablet of telefoon via webcast: www.valkenswaard.nl/webcast.


Gewijzigde openingstijden gemeentehuis
Door de verlengde lockdown, gelden aangepaste openingstijden van het gemeentehuis in Valkenswaard. Het gemeentehuis is -alleen op afspraak- geopend.

Het maken van afspraken kan alleen telefonisch via nummer (040) 2083444.

Om wat meer mogelijkheden te bieden om in de middag een afspraak in te kunnen plannen zijn de openingstijden van het gemeentehuis wat aangepast:

Ze zien er nu als volgt uit:
· Maandag van 08.15 tot 12.30 uur
· Dinsdag van 12.30 tot 17.00 uur
· Woensdag van 08.15 tot 17.00 uur
· Donderdag van 12.30 tot 17.00 uur
· Vrijdag van 08.15 tot 12.30 uur

Telefonisch blijft de gemeente bereikbaar tijdens de normale openingstijden. Zie voor alle openingstijden: www.valkenswaard.nl/openingstijden.

We beperken onze dienstverlening bij het Klantcontactcentrum (KCC) tot producten die geen uitstel kunnen lijden en die niet digitaal kunnen worden verstrekt, zoals een aangifte burgerlijke stand of (bijna) verlopen reisdocumenten of rijbewijzen.

Hier bij is het goed om te weten dat in verband met corona rijbewijzen nu tot maximaal 10 maanden verlopen mogen zijn. Dit geldt alleen voor autoritten binnen Nederland.


Regel zoveel mogelijk online
Wij verzoeken u vriendelijk om producten zoals een verhuizing, of een aanvraag voor een uittreksel Basisregistratie Personen (BRP), digitaal te regelen. Dat kan op: www.valkenswaard.nl/direct-regelen.

Komt u er digitaal niet uit, dan kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer.


Controles op loslopende honden en hondenpoepoverlast
De komende tijd controleren de Bijzondere OpsporingsAmbtenaren (Boa’s) van de gemeente Valkenswaard op loslopende honden en het opruimen van hondenpoep. Hondenpoep op straat of op speelterreintjes zorgt voor veel ergernis. Bovendien is het erg onhygiënisch. De Boa’s controleren in elke wijk en elke kern. Daarnaast controleren ze gericht op basis van meldingen.

Boete
Laat u uw hond (los)lopen op plekken waar dat niet mag en/of ruimt u de hondenpoep niet op? Dan kunt u een boete krijgen. De boete voor het niet opruimen van ontlasting is 159 euro (inclusief 9 euro administratiekosten). De boete voor het laten loslopen van de hond(en) is 109 euro (inclusief 9 euro administratiekosten). De boete voor de aanwezigheid van honden op een speelveldje of speelweide is 159 euro (inclusief 9 euro administratiekosten).

Regels
De regels over het laten (los)lopen van honden en het opruimen van hondenpoep in Valkenswaard staan in de Algemene Plaatselijke Verordening Valkenswaard 2021 (APV). Deze is te vinden via www.overheid.nl. Zo is het verboden om een hond te laten lopen op een kinderspeelplaats, zandbak of speelweide. In de hele gemeente is het verplicht de hondenpoep onmiddellijk op te ruimen en de hond aan te lijnen.

Deze regels (niet loslopen en de opruimplicht) gelden ook in het buitengebied. Hier controleren we daarom ook.

Proef met hondenspeelweide
In Valkenswaard mag u uw hond wel los laten lopen op de hondenspeelweide aan de Warande. De proef die hier draait, biedt hondenbezitters een plek om de hond veilig los te laten lopen en te laten spelen. Ook hier geldt wél de opruimplicht.


Geef uw melding door via de website of MijnGemeenteApp
Is er iets kapot in uw woonomgeving? Of heeft u ergens overlast van? Dan kunt u dat melden bij de gemeente. Dat kan heel eenvoudig via het formulier voor meldingen en klachten op onze website.

Hoe werkt het?
U gaat naar www.valkenswaard.nl/doorgeven. In de categorie ‘Overige meldingen’ vindt u het meldformulier. Daarop beschrijft u kort uw melding of klacht, u geeft de locatie aan en vult uw contactgegevens in. Als u wilt kunt u een foto toevoegen en/of op een kaartje aangeven over welke plek uw melding precies gaat.

Ook heel handig: download via de website de gratis MijnGemeente App voor Android of Apple op uw smartphone. Dan kunt u direct een melding (met foto) maken vanaf de locatie waar zich iets voordoet.

Meld via webformulier of App
Het is mogelijk om telefonisch een melding te doen via het algemene nummer van de gemeente (040) 2083444. Zeker tijdens deze Coronacrisis bellen veel mensen de gemeente. Bespaar uzelf wachttijd en maak voor uw melding gebruik van de andere mogelijkheden.

Ons advies: gebruik bij voorkeur het webformulier of de App. Dan wordt uw melding direct geregistreerd in het meldsysteem en komt bij de juiste afdeling terecht. Ook krijgt u bericht over de afhandeling.

Als u bijvoorbeeld een melding doet via Facebook of Twitter komt deze niet in het meldsysteem terecht.


Ontwerp reconstructie Warande en omgeving ter inzage
In opdracht van de gemeente heeft advies-en ingenieursbureau RA-Infra een voorlopig ontwerp gemaakt voor de vernieuwing van de riolering en de herinrichting van de Warande, Stadselaan, Reestraat en de Dasstraat. De riolering in deze straten is tussen de 60 en 70 jaar oud en een groot gedeelte moet worden vervangen. Hierover vond vorig jaar een inloopbijeenkomst plaats. De inbreng uit die bijeenkomst is verwerkt in het voorlopig ontwerp voor de straten.

Reageren vóór 1 mei
Bewoners hebben een brief ontvangen over het ontwerp. Vanwege corona kunnen we geen bijeenkomst organiseren en presenteren we de informatie via de website van de gemeente. Kijk op: www.valkenswaard.nl/riool en kies ‘Rioolvernieuwing Warande en omgeving’. U kunt tot 1 mei reageren op de tekening via reactieformulier op de webpagina.

Kunt u niet reageren via het formulier, maar heeft u wel vragen en/of suggesties? Dan kunt u bellen naar de heer Cor Theunisse van Ra-Infra via het nummer (040) 2076163.

Wat gaat er gebeuren?
De bestrating in genoemde straten is nog wel in goede staat en hoeft niet te worden vernieuwd. We hebben gekeken naar mogelijkheden om deze straten ‘groener’ te maken en het bestaande groen te verbeteren. Tot slot is de verkeersveiligheid bekeken.

Voor de Stadselaan, tussen de Eekhoornstraat en de Reestraat, zien wij mogelijkheden voor een andere, groenere, inrichting. Daar is ruimte door het brede straatprofiel, in combinatie met de grote hoeveelheid groen.

Om de verkeersveiligheid te verbeteren hebben we een plan uitgewerkt om de kruising Warande - Den Haas om te vormen naar een verhoogd kruispunt.

Hoe verder?
Terugkoppeling over de ingediende vragen en voorstellen vindt per mail plaats binnen twee weken na 1 mei. Daarna stellen we het definitieve ontwerp vast en publiceren dit op de webpagina. We verwachten de werkzaamheden dit najaar te kunnen uitvoeren. Ze duren ongeveer 4 maanden. Deze planning is natuurlijk mede afhankelijk van de weersomstandigheden.


Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie