Luister
Live
10 april 2021 - 22:11
Deel dit artikel:

Nu al nadenken voor een snelle start na corona in Valkenswaard

Vorige week is een groep inwoners van Valkenswaard samen met de burgemeester op zoek gegaan naar ideeën voor herstel en vernieuwing na corona. Ze stonden stil bij wat er nodig is om weer het vertrouwde gevoel terug te krijgen. Een gevoel van genieten van echte ontmoetingen en mooie activiteiten bij verenigingen en in de buurt. Lekker los gaan op evenementen of met de hele familie samen aan tafel, een pilsje met vrienden en alles waar we verder zo naar verlangen.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - VOS TV

De Burgerdialoog, zoals het gesprek heette, is een landelijk initiatief. In heel Nederland worden deze gesprekken gevoerd. Wat opviel tijdens de Valkenswaardse sessie, waren de vele initiatieven die in coronatijd hebben plaatsgevonden. Soep rondbrengen, brieven schrijven, initiatieven om het corso- en carnavalsgevoel toch nog een beetje levend te houden, jongerenmagazines, een coronaproof foto-expositie; nooit eerder werden zoveel initiatieven genoemd.

Bovendien is er een revival geconstateerd van ‘dingen die ertoe doen’. Zorg voor elkaar, rustig wandelen in de natuur, de tijd nemen voor kunst (al is het digitaal), goede gesprekken voeren in kleine kring en meer. De gevolgen van corona zijn groot en vaak negatief maar saamhorigheid en daadkracht in Valkenswaard laten zich niet snel verslaan.

Meedoen
De dialoog leverde veel ideeën op en dat was goed, want als we nu al vooruit kijken en plannen maken, dan kunnen we sneller weer opstarten zodra dit mogelijk is. De dialoog krijgt een vervolg en ook jij kunt meedenken. Wil je hier meer over weten, bezoek dan watisjouwidee.nl.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug