Luister
muziek
31 juli 2021 - 06:12
Deel dit artikel:

Planning volgende fase centrumplan aangepast: 'Bereikbaarheid winkels staat voorop'

De gemeente Valkenswaard heeft besloten om de planning voor de volgende fase van het Masterplan Centrum aan te passen. Reden is de bereikbaarheid van de winkels in de aanloop naar de feestdagen. De nieuwe planning betekent geen vertraging, maar heeft alles te maken met het goed wegen van verschillende belangen.

valkenswaard24
  / Gemeente Valkenswaard
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Bij een groot project als het Masterplan Centrum is een goede planning noodzaak. Maar een goede planning is ook verdraaid moeilijk. Er spelen immers zoveel belangen als het gaat om bereikbaarheid voor bezoekers, ondernemers, verkeer. Om nog maar te zwijgen over de vele partijen die tijdens zo’n project hun werk willen doen, boven en onder de grond. Goede planning betekent dus ook meedenken met alle partijen en belangen. En dat is precies de reden waarom de komende fase van het Masterplan er nét even anders uit gaat zien.

Meer werk voor nutsbedrijven

Het lag in de planning dat het werk aan de Eindhovenseweg (tot aan huisnummer 56a) in juli zou starten. Nu blijkt echter dat de nutsbedrijven op dat traject heel veel werk moeten doen als het gaat om leidingen, riolering en andere ondergrondse zaken. Als de aannemer aansluitend zou moeten starten met het werk boven de grond, dan zou dat pas in november en december zijn. En dat is nu juist een belangrijke periode voor de ondernemers in het centrum in de aanloop naar de feestdagen.

Werk Waalreseweg naar voren

Daarom is besloten de planning aan te passen. De nutsbedrijven starten hun werk direct na de bouwvakantie zodat zij medio oktober klaar zijn. Het grootste gedeelte van deze werkzaamheden vindt plaats op het gedeelte tussen de Markt en de Corridor en richt zich vooral op de trottoirs. Ondertussen schuift het werk aan de Waalreseweg naar voren. Hier start de aannemer in september (na het Bloemencorso). Dit werk is af vóór de kerstvakantie. De herinrichting van de Eindhovenseweg (vanaf de Markt tot aan huisnummer 56a) start vervolgens pas na de feestdagen (begin 2022). Op die manier hebben het winkelend publiek en de ondernemers in het centrum het minste last van de werkzaamheden. Deze werkzaamheden dienen eind juli 2022 te zijn afgerond.

Voor een project als het Masterplan is planning dus niet altijd eenvoudig. Maar we doen er alles aan om ook op weg naar een prachtig nieuw centrum, toch bereikbaar en leefbaar te blijven. Kijk voor alle informatie over het Masterplan op valkenswaard.nl/masterplan.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie