Luister
muziek
31 juli 2021 - 11:18
Deel dit artikel:

Kruising Willibrorduslaan in Waalre-dorp afgesloten: omleidingen vanuit Valkenswaard

Van 9 tot en met 27 augustus (de bouwvakvakantie) werkt BLM Wegenbouw aan de kruising Willibrorduslaan in Waalre-dorp. Er komen nieuwe rioolaansluitingen in de Willibrorduslaan en Bergstraat. Daarna richten ze de kruising helemaal opnieuw in en krijgt de kruising een nieuwe verharding van asfalt. Tijdens de werkzaamheden is de kruising volledig afgesloten en gelden er omleidingsroutes. Het centrum van Waalre-dorp is en blijft bereikbaar.

valkenswaard24
  / Gemeente Valkenswaard
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

In deze periode ligt het werk in de Heikantstraat (fase 4) tijdelijk stil. Vanaf 30 augustus gaan ze daar weer verder met de werk in deze straat.

Omleidingsroutes

De omleidingsroutes voor doorgaand verkeer uit Valkenswaard, Aalst en Veldhoven geven ze aan met de bekende gele borden. Lokaal verkeer en bestemmingsverkeer kan rijden via de lokale omleidingsroute: Ansbalduslaan en Daslaan en de Hoogstraat.

Centrum bereikbaar

Het centrum van Waalre-dorp en de winkels blijven ook in de bouwvak vakantie van 9 t/m 27 augustus bereikbaar. Het verkeer uit Aalst en Veldhoven kan tijdelijk via de Hoogstraat rijden. Daarvoor verwijderen ze tijdelijk de afsluiting op de kruising Bergstraat - Hoogstraat. Na de werkzaamheden (die maximaal 3 weken duren) zetten ze de afsluiting meteen weer terug.

Projectinformatie

De werkzaamheden aan de Traverse Zuid in Waalre liggen goed op schema. Ze verwachten het project volgens planning op tijd op te leveren eind oktober, inclusief het plaatsen van doseerlichten en de definitieve afsluiting van de Burgemeester Uijenstraat voor verkeer uit Valkenswaard.

Meer informatie over de werkzaamheden vindt u in de BLM Wegenbouw-App en op de website www.duurzaamdoorwaalre.nl. Daar vindt u:
· de ontwerptekening van de nieuwe situatie;
· de planning en fasering van de uitvoering;
· praktische informatie voor aanwonenden.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie