Luister
muziek
1 augustus 2021 - 14:05
Deel dit artikel:

Gemeentenieuws van Valkenswaard is hier gebundeld | Aflevering 30

Hier hebben we al het gemeentenieuws van Valkenswaard voor jou gebundeld. Een handig overzicht van wat gemeente Valkenswaard de afgelopen week allemaal voor nieuws naar buiten heeft gebracht. Blijf Valkenswaard24 volgen om niets te missen.

Reconstructie Westerhovenseweg start 30 augustus

valkenswaard24
  / Gemeente Valkenswaard
  • Beeld - Michael van Tol
Advertentie

Aannemingsmaatschappij Van Gelder BV start met de werkzaamheden in Dommelen Zuid. Op 30 augustus start de reconstructie aan de Westerhovenseweg, het Brouwerijplein en een stuk van de Brouwerijdreef tot aan het Goudenrijderhof. Eerder ging de gemeente uit van startdatum 16 augustus, maar dat is niet meer het geval.

Van Gelder heeft een omgevingsmanager, die dé contactpersoon is voor inwoners tijdens deze reconstructie. De fasering van de werkzaamheden is als volgt:

· Fase 1: Het werk vanaf ‘Boskalis’ tot aan de Westerhovenseweg 2. Deze werkzaamheden duren tot medio oktober, ervan uitgaande dat de nutsvoorzieningen aanleggen geen vertraging oplevert.

· Fase 2 omvat het werk aan de Brouwerijdreef tot de bocht Goudenrijderhof en het Brouwerijplein inclusief de aansluiting op de Bergstraat. Deze werkzaamheden duren tot medio november, ervan uitgaande dat de nutsvoorzieningen aanleggen geen vertraging oplevert.

Omgevingsmanager mevrouw M. Tonen is dé contactpersoon voor inwoners die vragen hebben over de werkzaamheden en planning. Zij is bereikbaar op 06-51578620 en via e-mail: mtonen@vangelder.com. Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor de nieuwsbrief via verkeerdommelenzuid@valkenswaard.nl of kijk regelmatig op www.valkenswaard.nl/dommelen-zuid.


In bouwvak kruising Willibrorduslaan afgesloten

Vanuit gemeente Waalre: (Winkel)centrum Waalre-dorp blijft bereikbaar

Van 9 t/m 27 augustus (de bouwvak vakantie) werkt BLM Wegenbouw aan de kruising Willibrorduslaan in Waalre-dorp. Er komen nieuwe rioolaansluitingen in de Willibrorduslaan en Bergstraat. Daarna richten we de kruising helemaal opnieuw in en krijgt de kruising een nieuwe verharding van asfalt. Tijdens de werkzaamheden is de kruising volledig afgesloten en gelden er omleidingsroutes. Het centrum van Waalre-dorp is en blijft bereikbaar.

In deze periode ligt het werk in de Heikantstraat (fase 4) tijdelijk stil. Vanaf 30 augustus gaan we daar weer verder met de werk in deze straat.

Omleidingsroutes
De omleidingsroutes voor doorgaand verkeer uit Valkenswaard, Aalst en Veldhoven geven we aan met de bekende gele borden. Lokaal verkeer en bestemmingsverkeer kan rijden via de lokale omleidingsroute: Ansbalduslaan en Daslaan en de Hoogstraat.

Centrum bereikbaar
Het centrum van Waalre-dorp en de winkels blijven ook in de bouwvak vakantie van 9 t/m 27 augustus bereikbaar. Het verkeer uit Aalst en Veldhoven kan tijdelijk via de Hoogstraat rijden. Daarvoor verwijderen we tijdelijk de afsluiting op de kruising Bergstraat - Hoogstraat. Na de werkzaamheden (die maximaal 3 weken duren) zetten we de afsluiting meteen weer terug.

Projectinformatie
De werkzaamheden aan de Traverse Zuid in Waalre liggen goed op schema. We verwachten het project volgens planning op tijd op te leveren eind oktober, inclusief het plaatsen van doseerlichten en de definitieve afsluiting van de Burgemeester Uijenstraat voor verkeer uit Valkenswaard.

Meer informatie over de werkzaamheden vindt u in de BLM Wegenbouw-App en op de website www.duurzaamdoorwaalre.nl. Daar vindt u:
· de ontwerptekening van de nieuwe situatie;
· de planning en fasering van de uitvoering;
· praktische informatie voor aanwonenden.


Gratis GAME boek af te halen bij gemeentehuis!

Alle basisschoolleerlingen van Valkenswaard, Dommelen en Borkel en Schaft kregen van gemeente Valkenswaard een gratis GAME boek mee naar huis in hun laatste schoolweek.

Valkenswaardse kinderen tussen de 4 en 12 jaar die onderwijs buiten Valkenswaard volgen, krijgen natuurlijk ook zo’n GAME boek. Van maandag 26 juli tot en met vrijdagochtend 3 september kunnen zij hun GAME boek afhalen bij de receptie van het gemeentehuis.

Maak hiervoor telefonisch een afspraak! Voor het overhandigen van het boek wordt de naam, het adres en de naam van de school van je kind gevraagd.


Molenmarkt Borkel op 7 augustus

Tot en met september, wordt dit jaar elke eerste zaterdag van de maand een Molenmarkt georganiseerd in Borkel en Schaft. De markt vindt op zaterdag 7 augustus weer plaats bij de monumentale windmolen Sint Antonius Abt aan de Dorpsstraat.

Er zijn kwaliteitsproducten van lokale ondernemers te koop. Denk aan brood, groente en fruit, chocolade, bloemen, ambachtelijke producten en koffie.

De Molenmarkt is open van 10.00 tot 16.00 uur. Natuurlijk gelden ook hier de coronaregels voor kooplieden en bezoekers.

Meer informatie vindt u op www.facebook.com/molenmarkt.


Voorgestelde wijzigingen in regels voor gebruik van jeugdhulp

De ‘Concept Verordening jeugdhulp gemeente Valkenswaard 2022 en verder’ is opgesteld. Deze verordening bevat regels voor inwoners die gebruik willen maken van jeugdhulp.

Een belangrijke wijziging ten opzichte van de huidige regels is de wijziging van de hoogte van een persoonsgebonden budget (pgb). Deze wijziging levert voor jeugdigen die gebruik maken, of gaan maken van een pgb, een voordeel op. Er komt namelijk een hoger beschikbaar pgb tarief, dat voldoende is om veilige, effectieve en kwalitatief goede zorg in te kopen.

Een andere belangrijke wijziging is de verplichting om een budgetplan in te dienen als de jeugdige een pgb wil ontvangen. In de huidige regels geldt dat inwoners een plan kunnen indienen als ze gebruik willen maken van een pgb. In dit plan beschrijft de aanvrager bijvoorbeeld wat zijn/haar kind wel en niet kan en waar het hulp bij nodig heeft. Er zijn geen voorschriften hoe dit plan er uit moet zien. In de nieuwe regels vanaf 1 januari 2022 wordt zo’n plan verplicht en moeten aanvragers hiervoor het format van de gemeente gebruiken. Daarin wordt onder meer gevraagd om toelichting te geven op de gewenste ondersteuning, inzet van zorgverleners en waarom men kiest voor een pgb.

Reactie tot en met 22 augustus
De ‘Concept Verordening jeugdhulp gemeente Valkenswaard 2022 en verder’ is tot en met zondag 22 augustus 2021 voor iedereen digitaal in te zien op www.valkenswaard.nl/bekendmakingen. Tot deze datum kan iedereen schriftelijk of via www.valkenswaard.nl/zienswijze reageren op deze regels.

Naar verwachting wordt de Verordening jeugdhulp 2022 en verder met bijbehorende toelichting in december 2021 vastgesteld door de gemeenteraad.

Met vragen, opmerkingen of suggesties naar aanleiding van dit bericht, kunt u terecht bij mevrouw M. Maas, beleidsmedewerker Jeugd. Zij is telefonisch bereikbaar via (040) 2083444.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie