Luister
Live
29 september 2021 - 05:55
Deel dit artikel:

Bijeenkomst speelplek Hyacinthlaan, meningen lopen uiteen

Met inzet van een werkgroep en bewoners uit de buurt heeft de gemeente Valkenswaard de speelplekken in Dommelen-Zuid aangepast. Over de speelplek aan de Hyacinthlaan liepen de meningen wat meer uiteen.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - Gemeente Valkenswaard

Om de voorgestelde aanpassingen nader toe te lichten en hierover met elkaar in gesprek te gaan, is er een bijeenkomst georganiseerd. Deze zal op maandag 4 oktober om 20.00 uur plaatsvinden in de zaal van Café de Dommelstroom.

De gemeenteraad heeft een Speelruimte- en Beheerbeleid vastgesteld. Het college heeft een besluit genomen over de wijze waarop dit beleid uitgevoerd wordt. Zo is het toegankelijk maken van de speelplekken één van de speerpunten. De gemeente wil wijkorganen en (andere) inwoners zoveel mogelijk betrekken bij de uitvoering van het beleid.

Uiteenlopende reacties

Met brieven, berichtgeving en via de werkgroep zijn bewoners geattendeerd op de ontwerpen. Deze zijn te zien op de gemeentelijke website en via mail kon men suggesties doen of opmerkingen maken. Die zijn door de werkgroep verder uitgewerkt. Bij de speelplek Hyacinthlaan liepen de reacties teveel uiteen zodat een bijeenkomst wenselijk was om tot een gedragen uitvoeringsplan te komen voor de speelplek.

Heb je vragen over de bijeenkomst op 4 oktober of over de voorgestelde aanpassingen van de speelplek, dan kun je deze stellen via mailadres speelplekken@valkenswaard.nl. 

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug