Luister
Live
3 oktober 2021 - 12:01
Deel dit artikel:

Gemeentenieuws van Valkenswaard is hier gebundeld | Aflevering 39

Hier hebben we al het gemeentenieuws van Valkenswaard voor jou gebundeld. Een handig overzicht van wat gemeente Valkenswaard de afgelopen week allemaal voor nieuws naar buiten heeft gebracht.

valkenswaard24 / Gemeente Valkenswaard • Beeld - Michael van Tol

Download onze gratis app en mis niets.

Themabijeenkomst raad over transformatie sociaal domein

Op donderdag 14 oktober is er een raadsinformatiebijeenkomst over een aantal onderwerpen in het sociale domein, namelijk Kansrijke start, het lokaal preventie-akkoord, preventie schuldhulpverlening en de monitor Sociaal Domein. De bijeenkomst is openbaar en begint om 19.30 uur in het gemeentehuis aan de Hofnar 15 in Valkenswaard.

U kunt deze vergadering ook rechtstreeks volgen via livestream. Bekijk deze op uw computer, tablet of telefoon via webcast: www.valkenswaard.nl/webcast.

In de bijeenkomst krijgen de raadsleden een inhoudelijke toelichting op de voortgang van de projecten Kansrijke Start, het lokaal preventie-akkoord en de preventie schuldhulpverlening. Er zijn ook enkele partners aanwezig waarmee de gemeente nauw samenwerkt in deze projecten. De genoemde projecten zijn belangrijke speerpunten in de transformatie van het sociaal domein.

Ten slotte wordt aan de hand van de monitor sociaal domein ingegaan op de recente ontwikkelingen.

Kruispunt Burg. Uijenstraat - Heikantstraat 11 tot 22 oktober dicht

Vanuit de gemeente Waalre
Het kruispunt Burg. Uijenstraat - Heikantstraat is twee weken volledig afgesloten van 11 oktober tot 22 oktober. In die periode kan verkeer uit de richting van Valkenswaard naar Veldhoven er helemaal niet door. De huidige omleidingsroutes (via Eindhovenseweg en A2/A67) gelden nog steeds en vanaf 18 oktober kan ook de nieuwe N69 gebruikt worden. Let op: tot medio november zijn er meer werkzaamheden.

De werkzaamheden door BLM Wegenbouw eindigen net voor het kruispunt Heikantstraat - Burgemeester Uijenstraat. Aannemer KWS verzorgt de nieuwe inrichting van dit kruispunt als sluitstuk van de werkzaamheden aan de Traverse Zuid.

Planning van alle werkzaamheden
• De werkzaamheden starten op 11 oktober. Van 11 oktober t/m 22 oktober (week 41 en 42) is het kruispunt Heikantstraat - Burgemeester Uijenstraat twee weken volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Van 22 oktober t/m 29 oktober (week 43) kan het verkeer tijdens de werkzaamheden vanuit de Burgemeester Uijenstraat richting Valkenswaard rijden.

In de eindsituatie is de Burgemeester Uijenstraat afgesloten voor verkeer vanuit Valkenswaard richting Veldhoven. Voetgangers en fietsers kunnen tijdens de werkzaamheden altijd veilig passeren.

Na de werkzaamheden van KWS, voert BLM Wegenbouw nog tot medio november afrondende werkzaamheden uit aan de Traverse Zuid.

Vragen?
Heeft u vragen, dan kunt u terecht bij de omgevingsmanager van BLM Wegenbouw, Christian Reuls: telefoon: 06-8398 3728, e-mail: c.reuls@blmwegenbouw.nl.

Mogelijkheden voor papieren coronatoegangsbewijs

Sinds zaterdag 25 september heeft u op verschillende locaties een coronatoegangsbewijs nodig. Dit kunt u op uw smartphone laten zien via de CoronaCheck-app. Als u geen smartphone heeft, of het prettig vindt om uw QR-code op papier te hebben, dan is het ook mogelijk om deze zelf uit te printen. Ga naar www.coronacheck.nl/print en volg de stappen.

Heeft u geen DigiD, smartphone, of computer met printer? Vraag iemand in uw omgeving om te helpen, of ga naar het informatiepunt digitale overheid in de bibliotheken. Komt u er echt niet uit, dan is het in sommige gevallen ook mogelijk om een coronatoegangsbewijs (vaccinatiebewijs of herstelbewijs) op papier thuisgestuurd te krijgen. Neem hiervoor contact op met de Helpdesk coronacheck via telefoonnummer 0800-1421 en vraag naar de mogelijkheden.

Volg actuele informatie
Op de hoogte blijven van actuele informatie over coronamaatregelen?

Volg de berichten op onze website www.valkenswaard.nl/coronavirus, via onze Facebookpagina @GemeenteValkenswaard en ons Twitteraccount @_ Valkenswaard.

Meer informatie kunt u vinden op www.rivm.nl en www.rijksoverheid.nl/coronavirus. Met vragen kunt ook bellen naar het publieksnummer 0800-1351 (tussen 08.00 en 20.00 uur).

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug