Luister
muziek
15 oktober 2021 - 16:13
Deel dit artikel:

Amy Vos is nieuwe kinderburgemeester van Valkenswaard

Amy Vos mag zich het komende jaar kinderburgemeester van gemeente Valkenswaard noemen. Ze is de opvolger van Sterre Geenen.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Gemeente Valkenswaard
Advertentie

Na een oproep aan leerlingen van groep 7 en 8 in de gemeente Valkenswaard om te solliciteren naar de functie van kinderburgemeester, zijn 25 leerlingen uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek met burgemeester Ederveen, wethouder Mieke Theus en Sterre Geenen, de huidige kinderburgemeester.

Eén van die 25 is Amy Vos, 10 jaar en leerlinge van groep 8 van basisschool De Dorenhagen in Valkenswaard. Bij de sollicitaties viel Amy op door haar creatieve ideeën en haar vermogen anderen te betrekken bij deze ideeën, haar goede voorbereiding en haar spontaniteit.
Op 15 oktober maakte burgemeester Ederveen tijdens een bezoek op school bekend dat Amy Vos de nieuwe kinderburgemeester wordt. Amy wordt na Iris Brom en Sterre Geenen de derde kinderburgemeester van Valkenswaard.

Werkzaamheden kinderburgemeester

Amy gaat burgemeester Ederveen ondersteunen bij diverse werkzaamheden. Denk hierbij aan het uitreiken van Koninklijke onderscheidingen, aanwezigheid bij herdenkingen en dergelijke. De ‘ambtstermijn’ van de kinderburgemeester van Valkenswaard is één jaar.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie